Ο Λυκούδης θέτει όρους για την παραμονή Κουβέλη στη ΔΗΜΑΡ

Στην πολιτική που ακολούθησε η ΔΗΜΑΡ απέδωσε ο Σπύρος Λυκούδης την κατάρρευση του κόμματος στις ευρωεκλογές. Την ίδια ώρα, ο πρώην γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ έθεσε όρους για την παραμονή του Φώτη Κουβέλη.

«Η πολιτική που ακολουθήσαμε μας έφερε στο πάτωμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκούδης μιλώντας στο MEGA, ενώ έκανε

κάλεσμα για πλήρη αναπροσανατολισμό του κόμματος, με κατεύθυνση την ανασύνταξη «του μεγάλου χώρου της δημοκρατικής παράταξης, της Κεντροαριστεράς».

Αναφερόμενος στον κ. Κουβέλη, τόνισε ότι μπορεί να παραμείνει πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αρκεί να ηγηθεί σε αυτή την αλλαγή πολιτικής. Παράλληλα, ο κ. Λυκούδης δεν απέρριψε μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο μετά από την ανασυγκρότηση του χώρου της «μεγάλης Κεντροαριστεράς».

«Η ίδια η ζωή δείχνει άλλο δρόμο σε σχέση με αυτόν που ακολουθούσε ως χτες η ΔΗΜΑΡ», πρόσθεσε ο κ. Λυκούδης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του διαλόγου με την Ελιά και το Ποτάμι.

Μπηχτές από Παπαδόπουλο για Κουβέλη

Με ανάρτησή του στο Facebook αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος ειρωνευόμενος τον Φώτη Κουβέλη έκανε την εξής ανάρτηση: «Για να πας από την Αγ. Κωνσταντίνου στην Κουμουνδούρου, δεν χρειάζεται να περάσεις από την Χαριλάου Τρικούπη. Εκτός αν έχεις χαθεί».

Ο πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ προφανώς εννοεί το «σχέδιο Κουβέλη», να συνεργαστεί η κεντροαριστερά και να πάει ομαδικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ομάδα των διαφωνούντων με τις επιλογές Κουβέλη συνεχίζει να αποστασιοποιείται από τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ, αφού την Παρασκευή ο βουλευτής του κόμματος, Γρηγόρης Ψαριανός δεν παρέστη στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής με την κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία ζήτησε από τον κ. Κουβέλη να ανακαλέσει την παραίτησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα