Ο Λεωνίδας Καβάκος στους Financial Times

Λίγο πριν διευθύνει για πρώτη φορά τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου στο Barbican Centre (6/6) και στο Usher Hall (4/6) του Εδιμβούργου, ο παγκοσμίου φήμης βιρτουόζος του βιολιού, Λεωνίδας Καβάκος, παραχωρεί μία συνέντευξη στους Financial Times. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για τις επικείμενες συναυλίες του, ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ιδιαίτερα χαλαρός, κάτι που

εντυπωσιάζει την δημοσιογράφο που τον συνάντησε.

«Είναι εντυπωσιακά χαλαρός. Βυθισμένος στον καναπέ μου μιλάει για την "πρώτη του αγάπη". Όταν ήταν παιδί, το καλύτερο του στο σπίτι, ήταν να βάζει ένα βιβλίο ψηλά -όχι απαραίτητα κάποια παρτιτούρα- και να διευθύνει"» έγραψε η Hannah Nepil για το όνειρο του Καβάκου να γίνει μαέστρος.

Στο δημοσίευμα των Financial Times, ο Έλληνας μουσικός περιγράφεται ως ένας από τους πιο περιζήτητους βιολονίστες με ισχυρή προσωπικότητα και πειθαρχία. «Παρά το γεγονός ότι το περισσότερο χρόνο της ζωής του ταξιδεύει, για τον Καβάκο η Ελλάδα παραμένει το "σπίτι" του» παρατηρεί η δημοσιογράφος. Ο σπουδαίος μουσικός μιλώντας για την οικονομική και πολιτική κρίση της Ελλάδας, τόνισε ότι η χώρα μας ποτέ δεν είχε «δει» τόσες αυτοκτονίες, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την παραδοσιακή μουσική. Μετανιώνει που δεν έχει μάθει να παίζει το βιολί, με τον τρόπο που το έπαιζε ο πατέρας του, ο οποίος ήταν και ο πρώτος του δάσκαλος. «Ο πατέρας του, του έδωσε το πρώτο του βιολί και τον δίδαξε να παίζει μόνο με την κλασική τεχνική» γράφουν οι Financial Times για Λεωνίδα Καβάκο, που παρά τις κλασικές του σπουδές ζηλεύει τον τρόπο που παίζουν οι μουσικοί του παραδοσιακού τραγουδιού. «Μπορούν να παίξουν ένα κομμάτι άπειρες φορές και πάντα να μοιάζει καινούργιο και διαφορετικό» είπε ο Έλληνας βιολονίστας.

Keywords
Τυχαία Θέματα