Ο Λαζαρίδης σε ρόλο πυροσβέστη

Με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη είχαν συνάντηση οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. προκειμένου να του εκφράσουν τις αντιδράσεις τους για το ενιαίο φόρο ακινήτων, μετά το ναυάγιο στη συνάντησή τους με τον Γ. Στουρνάρα.

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης φαίνεται ότι λειτούργησε πυροσβεστικά και κατάφερε να ηρεμήσει προς στιγμήν τα πνεύματα.

Στη συνάντηση μετείχαν από τη Ν.Δ. ο Α. Παναγόπουλος

και η Φ. Πατριανάκου και από το ΠΑΣΟΚ ο Α. Μακρυπίδης και ο Γ. Κουτσούκος. Σε αυτή τη σύσκεψη, ο σύμβουλος του κ. Στουράρα, Ν. Καραβίτης, ο οποίος έχει αναλάβει τη σχεδίαση του νέου φόρου ακινήτων, ανέλαβε να τροποποιήσει το σχέδιο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΑ), προκειμένου να εφαρμοστεί ένα μικτό σύστημα. Ένα προσχέδιο του νέου σχεδίου θα παραδοθεί στα κόμματα ενδεχομένως τη Τετάρτη, προκειμένου να κάνουν τις παρατηρήσεις τους και εκτιμάται ότι το τελικό σχέδιο θα είναι έτοιμο έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

O στόχος του υπουργείου Οικονομικών

Από το υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι παραμένει ο δημοσιονομικός στόχος των 2,9 δις ευρώ, όπως επίσης ο στόχος της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης. Ωστόσο, η ενδεχόμενη επιχείρηση ελάφρυνσης των αγροτικών ακινήτων, είναι προφανές ότι θα επιφέρει μεγαλύτερο βάρος στα αστικά ακίνητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα