Ο Κυριάκος δίνει… ανάσες στην κυβέρηση

Περισσότερες από 10.000 προσλήψεις στο δημόσιο θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2014 σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμισης, αυτές θα καλύπτουν τομείς αιχμής και ανάγκες που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από τη διαθεσιμότητα.

«Για πρώτη φορά οι προσλήψεις γίνονται υπό τον κεντρικό έλεγχο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δεν γίνονται προσλήψεις αν δεν προσυπογράψουμε κι εμείς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο MEGA.

Αναφερόμενος στις απολύσεις, ανέφερε πως η χώρα έχει

δέσμευση να προχωρήσει σε 11.000 μέσα στο 2014, ενώ πρόσθεσε ότι η εκκαθάριση του δημοσίου τομέα «προχωράει ικανοποιητικά». Παράλληλα ο υπουργός σημείωσε ότι έρχονται καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων, και διευκρίνισε ότι θα καταργηθούν φορείς των οποίων ο κύκλος έχει κλείσει.

«Το δημόσιο σήμερα δεν είναι όσο μεγάλο ήταν» ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ συμπλήρωσε ότι «ο λόγος που έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα είναι ο εξορθολογισμός του δημοσίου».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι μέχρι σήμερα, «όλοι έπαιρναν άριστα» και σημείωσε ότι «πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία τόσο των υπαλλήλων όσο και των διοικήσεων στο δημόσιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα