Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο... Κώστας Λαλιώτης

Η χθεσινή απόφαση για ψήφο εμπιστοσύνης δεν ήταν άγνωστη στην Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ταξίδι της επιστροφής από τις ΗΠΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος "έψαχνε" να βρει μια φόρμουλα για όσα συμβαίνουν στην κυβέρνηση και κυρίως μια "πρόταση" που θα μπορούσε να βάλει φραγμούς στην εσωκομματική αντίδραση προς το πρόσωπό του, όπως αυτή εκφράζεται εδώ και ημέρες από αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Η απόφαση λοιπόν για ψήφο εμπιστοσύνης,

τον ωφελεί ιδιαίτερα και στο δρόμο προς το Συνέδριο, εκτός και εάν υπάρχει άλλη γραμμή και αυτή εκδηλωθεί στη Βουλή από βουλευτές του κόμματος.

Παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται, δεν υπάρχει - προς το παρόν - κανένα στοιχείο που να δείχνει πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτό όμως δεν ισχύει για αρκετά παπανδρεϊκά στελέχη που έχουν βγει στο "αντάρτικο" και πυροβολούν κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Μωραϊτης, Σκανδαλίδης και άλλοι, ανοιχτά έχουν θέσει θέμα ηγεσίας, ειδικά τις τελευταίες ημέρες και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια θα είναι η στάση τους στην διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος - και έχει ιδιαίτερη σημασία - πως πρόσφατα ο Κώστας Λαλιώτης, σύμφωνα με όσα γράφει ο Τύπος, έκανε μια πρόταση στον Ευάγγελο Βενιζέλο για "έξοδο" από την κυβέρνηση και νέα αρχή, χωρίς καμία συνεργασία. Η συγκεκριμένη πρόταση έχει βρει αρκετούς υποστηρικτές μέσα στο ΠΑΣΟΚ, κυρίως από τα στελέχη εκείνα που παραδοσιακά αποκαλούνται "σύντροφοι" αλλά και από στελέχη που έχουν φύγει - όχι με προορισμό τον ΣΥΡΙΖΑ - για άλλες πολιτείες!

Keywords
Τυχαία Θέματα