Ο Έμπολα σκοτώνει και οι γιατροί απεργούν!

​Έχασαν τον ύπνο τους κορυφαίοι επιστήμονες ανά τον κόσμο με τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα, ο οποίος έχει «σκοτώσει» μέχρι τώρα πάνω από 900 άτομα και αποτελεί πλέον μια από τις πιο επικίνδυνες ασθένειες της ανθρωπότητας.

Οι υγειονομικές αρχές της Νιγηρίας έχουν πλέον επιβεβαιώσει 10 κρούσματα του θανατηφόρου ιού Έμπολα, από 7 που καταγράφονταν μέχρι σήμερα και δύο θανάτους, περιλαμβανομένου ενός Λιβεριανού ο οποίος είχε μολυνθεί στη Λιβερία και έφερε τον ιό στη χώρα. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ονγεμπούτσι Τσούκβου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Όλα

τα κρούσματα είναι άνθρωποι που είχαν έλθει σε επαφή με τον σύμβουλο της κυβέρνησης της Λιβερίας Πάτρικ Σόγερ, ο οποίος κατέρρευσε μόλις βγήκε από την πτήση του στο αεροδρόμιο του Λάγκος την 25η Ιουλίου και αργότερα υπέκυψε, δήλωσε ο Τσούκβου. Μια νοσοκόμα η οποία του παρείχε φροντίδες χωρίς να γνωρίζει τι είχε και χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό απεβίωσε επίσης. Σύμφωνα με τον κ. Τσούκβου, ο άνδρας της νοσοκόμας έχει πλέον επίσης τεθεί υπό παρακολούθηση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) από την δική του πλευρά έχει κάνει λόγο για 13 πιθανά, ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νιγηρία, εξ αυτών 2 θανατηφόρα. Ο υπουργός Υγείας Τσούκβου ωστόσο δεν σχολίασε το γεγονός ότι η κυβέρνηση και ο ΠΟΥ δίνουν διαφορετικούς απολογισμούς.

Σχολιάζοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών στην Νιγηρία που δυσχεραίνουν την κατάσταση, ο υπουργός Υγείας της χώρας ικέτευσε σήμερα όλους τους γιατρούς να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Ο ιός Έμπολα είναι ένας από τους πιο θανατηφόρους στον κόσμο και δεν υπάρχει κανένα γνωστό εμβόλιο για την πρόληψή του, ούτε θεραπεία.

Στη Γενεύη, ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συζήτησαν σήμερα κεκλεισμένων των θυρών για τα ζητήματα ηθικής τα οποία εγείρει η ενδεχόμενη χρήση πειραματικών θεραπειών για την αντιμετώπιση του Έμπολα. Όπως γράψαμε και χθες στο star.gr, οι γιατροί σκόπευαν να δώσουν το πειραματικό φάρμακο ZMapp, το οποίο μέχρι στιγμής έχει δοκιμαστεί μόνο σε μαϊμούδες, στον 75χρονο ισπανό ιεραπόστολο Μιγκουέλ Παζάρες, ο οποίος μολύνθηκε με τον ιό στη Λιβερία και νοσηλεύεται στη Μαδρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα