Ο δεύτερος πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ καταθέτει αυτή την ώρα στο Ειδικό Δικαστήριο

Της Σοφίας Σπίγγου

Τον τρόπο παραλαβής του φακέλου από το διευθυντή οργάνωσης του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Κανελλόπουλο περιέγραψε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλος. "Παρέλαβα το φάκελο, πρωτοκολλήθηκε και στη συνέχεια ο κ. Κανελλόπουλος αποχώρησε. Δεν άνοιξα το φάκελο εκείνη τη στιγμή. Όταν άνοιξα το φάκελο είδα ενα στικάκι διπλωμένο σε μια λευκή κόλλα χαρτί. Το κλείδωσα αμέσως στο γραφείο μου και κατέβηκα στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη. Τον ενημέρωσα ότι έχω στα χέρια

μου ενα στικάκι εκτιμώντας ότι πρόκειται για σοβαρό υλικό αφού ερχόταν από το γραφείο του πρωθυπουργού και για αυτό τον λόγο όφειλα να τον ενημερώσω".

Στη συνέχεια περιέγραψε τις οδηγίες που του έδωσε ο τότε ο κ. Πεπόνης, ο οποίος του ζήτησε να ανέβει στο γραφείο του και να συντάξει ένα διαβιβαστικό και να του το παραδώσει. "Έτσι κι έγινε. Στη συνέχεια ερχόμενος στον ΑΠ σε ραντεβού με τον εποπτεύοντα αντιεισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος κ. Παντελή άκουσα ότι ο κ. Βενιζέλος είχε παραδώσει στο γραφείο του πρωθυπουργού τη λίστα Λαγκάρντ. Ενημέρωσα τον κ. Παντελή ότι παρέλαβα τον φάκελο και τον διαβίβασα στον οικονομικό εισαγγελέα."

Ο κ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε στη σύσταση ειδικού κλιμακίου που μετέβη στο Παρίσι προκειμένου να παραλάβει το δεύτερο CD. "Μου παραδόθηκε σε σφραγισμένο φάκελο, ο οποίος αποσφραγίστηκε αμέσως μετά την επιστροφή του κλιμακίου από το Παρίσι".
"Και το όσκαρ πάει σε ποιους;", σχολίασε ο Πρόεδρος Νίκος Πάσσος.

"Έδωσα αντίγραφο στον εισαγγελέα παρουσία όλων και αμέσως το πρωτότυπο δόθηκε με εντολή Πεπόνη στους υπεύθυνους του περιφερειακού ελέγχου. Και όταν ανοίχτηκε ακούσαμε για πρώτη φορά ότι τα αρχεία ήταν 2062. Τότε είδαμε ότι υπήρχε πρόβλημα σε σχέση με το προηγούμενο CD.


Πρόεδρος Νίκος Πάσσος: μα το πρώτο CD το είδαν τρία άτομα. Έκτοτε η τύχη του αγνοείται", απάντησε ο μάρτυρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα