Ο Αβραμόπουλος επέστρεψε στην μονάδα που υπηρέτησε και έφαγε φασολάδα(ΦΩΤΟ)

Πριν από 30 τόσα χρόνια ο σμηνίτης εκπαιδευόμενος Δημήτρης Αβραμόπουλος περνούσε την πύλη της 124 Πτέρυγος Βασικής Εκπαιδεύσεως στην Τρίπολη για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία για 26 μήνες που ήταν τότε η θητεία.

Την Παρασκευή που μας πέρασε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος ξαναπέρασε την πύλη της ίδιας Μονάδος, συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ

και ΓΕΑ Στρατηγό Μ.Κωσταράκο και Ευ.Τουρνά αντίστοιχα για να ενημερωθεί για τη λειτουργία της ως Διακλαδικού Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων.

Η συγκίνηση μεγάλη γι’ αυτό, καθώς έμεινε σχεδόν όλη την ημέρα εκεί. Επισκέφτηκε τους θαλάμους, έκανε βολή με το τυφέκιο G3A3 στο πεδίο βολής με τους νεοσυλλέκτους και τελικά έφαγε στην τραπεζαρία μαζί τους το συσσίτιο της ημέρας. Φασολάδα με ελιές, λόγω Παρασκευής βεβαίως.

Πριν φύγει δήλωσε και τα εξής: «Για μένα είναι μια ξεχωριστή μέρα, διότι πριν από τρεις δεκαετίες περίπου, είχα υπηρετήσει, είχα εκπαιδευτεί εδώ. Βέβαια, τον καιρό εκείνο η θητεία δεν ήταν εννέα μήνες. Εμείς υπηρετήσαμε 26 ολόκληρους μήνες, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε μετά από 30 τόσα χρόνια, να γυρνάς πίσω, εκεί που έζησες και εσύ αυτή την εμπειρία, έχει την ξεχωριστή του αξία».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα