Ο ανασχηματισμός, τα σενάρια και ο Άδωνις

Τις τελευταίες μέρες με αφορμή τον επικείμενο ανασχηματισμό έχουν φουντώσει οι πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, είτε να μετακινείται, είτε να μένει εκτός κυβερνητικού σχήματος. Επειδή, η πιάτσα είναι μικρή, οι πάντες έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ποιοι, αλλά κυρίως γιατί διακινούνται τα συγκεκριμένα σενάρια. Ο βασικός λόγος έχει να κάνει με τους πανίσχυρους επιχειρηματίες που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον χώρο της Υγείας. Αποτελεί κοινό

μυστικό ότι ο σημερινός υπουργός Υγείας, απέφυγε να συμβιβαστεί με τις "επιθυμίες" τους, γεγονός που το πληρώνει -και μάλιστα με τόκο- τώρα που έρχεται η ώρα της κρίσης.

Οι επιχειρηματίες της Υγείας, που διαθέτουν εκτός των άλλων και ισχυρά ερείσματα στα media, ενόψει ανασχηματισμού, φρόντισαν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα για τον κ. Γεωργιάδη. Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας, δεν κρίνεται από τα δημοσιεύματα, αλλά από τον Σαμαρά, ο οποίος δεν ξεχνά την πλάτη που έχει βάλει όλο αυτό το διάστημα ο Άδωνις. Πέραν του χαρτοφυλακίου του, ο υπερδραστήριος υπουργός, όσες φορές κλήθηκε, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, στηρίζοντας την κυβέρνηση, αδιαφορώντας για το όποιο προσωπικό κόστος. Για παράδειγμα ήταν από τους λίγους που συγκρούστηκε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, από την περίοδο που ο τελευταίος κυριαρχούσε τόσο σε πολιτικό, όσο και σε μιντιακό επίπεδο. Ένα είναι βέβαιο. Ό,τι ο Σαμαράς γνωρίζει καλύτερα από οποιοδήποτε επιχειρηματία, την πραγματική αξία του Άδωνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα