Ντέρμπι Σγουρού-Δούρου και τρίτο το Ποτάμι σε νέα δημοσκόπηση

Ντέρμπι μεταξύ του Γιάννη Σγουρού και της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο γύρο των Περιφερειακών εκλογών, δείχνει η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs. Παράλληλα, εντυπωσιάζει η ανοδική πορεία που σημειώνει το Ποτάμι, καθώς πλέον εμφανίζεται τρίτο, "εκτοπίζοντας"

τη Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, με οριακό προβάδισμα νικητής του πρώτου γύρου στην Περιφέρεια Αττικής είναι ο Γιάννης Σγουρός (20,4%) έναντι της Ρένας Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ (19%), τα ποσοστά της οποίας σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο μετά την παραίτηση της βουλευτικής της έδρας, καθώς το 48% των ερωτηθέντων είδε θετικά την εξέλιξη, ωστόσο, μόνο το 28% δηλώνει "περισσότερο πιθανό" να την ψήφιζε. Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Παύλος Χαϊκάλης των ΑΝΕΛ (12,9%), αφήνοντας τέταρτο τον Γιώργο Κουμουτσάκο της ΝΔ.

Και στα σενάρια του β' γύρου, όμως, ο Γιάννης Σγουρός και η ΣΥΡΙΖΑία είναι οι επικρατέστεροι, νικώντας τους αντιπάλους τους σε κάθε περίπτωση, ενώ στη μεταξύ τους "μονομαχία" αναδεικνύονται ισόπαλοι με 34%.

Στη δημοτικότητα των υποψηφίων, πιο θετική άποψη έχει το κοινό για τον Παύλο Χαϊκάλη, ενώ πιο "άγνωστοι" είναι η Μαρία Γιαννακάκη της ΔΗΜΑΡ (52%) και ο Γιώργος Κουμουτσάκος της ΝΔ (40%).

Όσονα αφορά στις Ευρωεκλογές, πρώτος διατηρείται ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζοντας τη διαφορά από τη δεύτερη Νέα Δημοκρατία, ενώ εντυπωσιάζει το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο βρίσκεται στην τρίτη θέση, εκτοπίζοντας τη Χρυσή Αυγή μετά από καιρό. Από την άλλη, η Ελιά συγκεντρώνει μόλις 3%, ενώ το ΛΑΟΣ έχει οριακά μεγαλύτερο ποσοστό από τη ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα