Νομικά τερτίπια με τη «Σελένα» του Γιάννη Φιλιππάκη

Νέα παρέμβαση, αυτή τη φορά σε πτωχευτική διαδικασία, από τον εκδότη της «Δημοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη, συγκεκριμένα κατά τη δικαστική προσπάθεια υπαγωγής της εταιρείας Σελένα Εκδοτική Α.Ε. (πρώην Σελένα Kτηματική A.E.!) στα άρθρα 99 και 100 εξυγίανσης κατά το Πτωχευτικό Δίκαιο, θα δικαστεί στις 28 Ιανουαρίου 2015 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Προηγουμένως, σχεδόν ανήμερα την 28η Οκτωβρίου (29 Οκτωβρίου και ώρα 12), είχε συζητηθεί εν κρυπτώ προσωρινή διαταγή

που απαγορεύει τη λήψη μέτρων εκτέλεσης κατά των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας μέχρι τη συζήτηση της αίτησης υπαγωγής της επιχείρησης στη διαδικασία εξυγίανσης από κάθε δανειστή της, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων της εταιρείας στους οποίους καθυστερεί την καταβολή αποδοχών ήδη από τον Ιούλιο (αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων).

Στη διαδικασία αυτή, προφανώς για να σιγουρευτεί για το αποτέλεσμα σε βάρος των δανειστών της, εκτός από την αξιοποίηση του τριημέρου της εθνικής εορτής, επιστρατεύτηκαν και δύο εταιρείες συμφερόντων του Φιλιππάκη, συγκεκριμένα η Αθλητικές Προβλέψεις Εκδοτική Α.Ε. και η Φινέας Α.Ε. Συμβούλων και Συμμετoχών. Οι τελευταίες, αν και, σύμφωνα με στελέχη της «Σελένα», ουδεμία εμπορική σχέση ή δραστηριότητα είχαν μέχρι σήμερα με την εταιρεία, κόπτονται ξαφνικά και παρεμβαίνουν δικαστικά υπέρ της υπαγωγής της στο άρθρο 99 και για την προστασία της από τις κατασχέσεις των δανειστών της. Φυσικά, οι εργαζόμενοι δεν είχαν καμία ενημέρωση για τη διαδικασία αυτή, αλλά μόνο διαβεβαιώσεις ότι τα δεδουλευμένα τους αναγνωρίζονται και θα προστατευθούν.

Στο μεταξύ, το κλίμα στην εταιρεία παραμένει βαρύ, με τους εργαζομένους να προβαίνουν ομαδικά πλέον σε επίσχεση εργασίας και τους νέους εκπροσώπους να συνιστούν υπομονή και άπειρες δόσεις για την έναντι καταβολή δεδουλευμένων πολλών μηνών. Ο εκδότης της «Δημοκρατίας» και πρώην βασικός μέτοχος της εταιρείας «Σελένα» είναι ένας εκ των βασικών προμηθευτών που εκδηλώνουν απαιτήσεις από την εκδοτική εταιρεία που βάρεσε κανόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η έκπληξη του Σωτήρη Καλυβάτση στην Χρύσα Ρώπα! (VIDEO)

Θυμάστε την Ηρώ Μουκίου; (ΦΩΤΟ)

Η απίστευτη αποκάλυψη της Χριστίνας Πολίτη για τον Μάρκο Σεφερλή! (VIDEO)

Keywords
Τυχαία Θέματα