Νίκος Παππάς: "Εσωτερικός δανεισμός η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου"

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Στη γραμμή ρήξης με τους εταίρους παρέμεινε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ο οποίος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ στη Βουλή υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει συμφωνία αλλά λύση κάνοντας λόγο για δύσκολη διαπραγμάτευση και αιτήματα των δανειστών που δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά. Όσον αφορά στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

ο Υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για δύσκολη επιλογή όμως παραδέχθηκε ότι η ΠΝΠ συνιστά εσωτερικό δανεισμό. «Η ΠΝΠ προφανώς δεν είναι μια εύκολη επιλογή και δεν έγινε με χαρά από την κυβέρνηση. Δεν προκύπτει όμως η διάλυση νοσοκομείων, δήμων και περιφερειών. Πρόκειται περί εσωτερικού δανεισμού. Η διαπραγμάτευση έχει δυσκολίες. Οι δανειστές έχουν κομίσει κάποια ζητήματα τα οποία δεν γίνονται δεκτά μέχρι στιγμής και δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά γιατί είναι κόκκινες γραμμές» είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Επικρατείας επιμένοντας στη γραμμή της ρήξης.

Μεταξύ των αιτημάτων που όπως είπε κομίζουν οι δανειστές και δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά ανέφερε ενδεικτικά την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, τις περικοπές στις συντάξεις και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. «Η κυβέρνηση αναζητά , διεκδικεί και θα πετύχει λύση. Δεν υπάρχει δίλημμα συμφωνία ή χάος. Και στο παρελθόν υπήρξαν συμφωνίες που συνέχισαν την καταστροφή., Δεν θέλουμε συμφωνία θέλουμε λύση. Λένε για το ασφαλιστικό περικόψτε . Λύνουμε κάποιο πρόβλημα έτσι; Έχουμε αρνητικό δημογραφικό προφίλ. Ποια από τα προβλήματα του ασφαλιστικού θα έλυνε μια περικοπή στις συντάξεις; Κανένα» είπε ο κ. Παππάς. Καταλήγοντας ο Υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι τα κόμματα και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης θα πρέπει να τοποθετηθούν στο νέο πεδίο που διαμορφώνεται. «Υπάρχει ο ρόλος του νοσταλγού του μνημονίου. Τα προβλήματα της ρευστότητας προκύπτουν γιατί ορισμένοι είναι προσκολλημένοι στα παλιά. Ποια είναι η τοποθέτηση κομμάτων; Να εφαρμοστεί η 5η αξιολόγηση και να τελειώνουμε;» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα