Νίκος Φίλης στα Παραπολιτικά 90,1: "Ανοικτό το ενδεχόμενο εκλογών"

«Αν οι δανειστές επιμείνουν σε μνημονιακές επιλογές και συνεχίσουν επίμονα σε αυτά που ζητούν είναι ανοικτό το ενδεχόμενο εκλογών», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και το κεντρικό μαγκαζίνο με την Κέλλη Κοντογεώργη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές.

Την ίδια άποψη έχει εκφράσει και παλαιότερα ότι δηλαδή θα πρέπει να προσφύγουμε στον λαό εφόσον δεν κλείσει θετικά η διαπραγμάτευση και οι δανειστές επιμείνουν σε μνημονιακά μέτρα λιτότητα.

Και την άποψη του την διατηρεί παρόλο που ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει κλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενα, χωρίς, όμως παράλληλα, να αποκλείσει ένα δημοψήφισμα που θα θέσει την συμφωνία στην θέληση του ίδιου του λαού.

Πάντως, ο Νίκος Φίλης τόνισε εκτός των άλλων ότι «η Κυβέρνηση μαζεύει τα τελευταία ταμειακά διαθέσιμα για μισθούς και συντάξεις. Τα χρήματα 7 δις που είναι οι υποχρεώσεις για τα δάνεια δεν υπάρχουν. Η θα πάμε σε συμφωνία ή θα έχουμε αδυναμία πληρωμής".

"Ένα χρόνο τώρα η Ελλάδα πληρώνει από τον προϋπολογισμό τις υποχρεώσεις της, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό είμαστε μπροστά στη γυμνή πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης θέτοντας ουσιαστικά το ζήτημα της χρηματοδότησης της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα