Νικήτας σε Στουρνάρα: "Έλα στη λαϊκή δεξιά"

Πρόσκληση στον Γιάννη Στουρνάρα να απαρνηθεί το σοσιαλδημοκρατικό του παρελθόν και να "βαφτιστεί" στη λαϊκή Δεξιά έκανε ο Νικήτας Κακλαμάνης κατά τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Αφορμή για τον βουλευτή ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Παφίλη, με τον οποίο ο Ν. Κακλαμάνης συμφώνησε, ότι η παρούσα κυβέρνηση

φορολογεί τη μέση αστική τάξη, αυτή που κάποιοι κάποτε έλεγαν περιφρονητικά "νοικοκυραίους":

«Έχει φύγει ο κ. Παφίλης. Θα ήθελα να του πω ότι συμφωνώ σε ένα σημείο της ομιλίας του. Πράγματι, αυτή η Κυβέρνηση φορολογεί τη μέση αστική τάξη, αυτό που κάποτε κάποιοι περιφρονητικά λέγανε «νοικοκυραίους».

Η απάντηση είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι σοσιαλδημοκράτης, δεν είναι λαϊκός δεξιός. Εγώ του έχω πει επανειλημμένως ζητήσει να έρθει στη λαϊκή Δεξιά αλλά ανθίσταται. Γιατί, αν ήταν λαϊκός δεξιός, είναι σίγουρο ότι θα φορολογούσε τα υψηλά εισοδήματα. Η λαϊκή Δεξιά ποτέ δεν υποστηρίχθηκε από τους μεγαλοαστούς και ιστορικά.

Ακόμη και ο μεγάλος Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν κυρίως εκπρόσωπος της μεγαλοαστικής τάξης, με τον Μποδοσάκη φίλος, με τους Μπενάκηδες φίλος, με τους Κυλίτσηδες φίλος. Δεν είναι κακό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Εγώ θα επιμείνω μέχρι τέλους, μήπως και τον φέρω προς την από εδώ πλευρά, ήταν το απόσπασμα της ομιλίας του Ν. Κακλαμάνη, που προκάλεσε τα χειροκροτήματα των βουλευτών της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα