Νέος καυγάς Κυριάκου Μητσοτάκη - Αλέξη Μητρόπουλου...

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίστηκε και σήμερα στη Βουλή η ένταση μεταξύ του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου γύρω από το ζήτημα της παράνομης μονιμοποίησης υπαλλήλων στο δημόσιο.

Μία μόνο ημέρα μετά τη χθεσινή σφοδρή συνεδρίαση κατά την οποία ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποκάλυψε ότι ο κ. Μητρόπουλος παρά την αντιπολιτευτική του κριτική στην κυβέρνηση είχε παλαιότερα αποφανθεί ως νομικός πως

οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που μονιμοποιήθηκαν δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του προεδρικού διατάγματος, σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε.

Συγκεκριμένα, επικαλέστηκε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους επί του Προεδρικού Διατάγματος (Φεβρουάριο 2006) του Προκόπη Παυλόπουλου, την οποία έκανε αποδεκτή ο ίδιος ο τότε υπουργού Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία μπορούσε να γίνει μονιμοποίηση υπαλλήλων ακόμα κι αν δεν διέθεταν τα τυπικά προσόντα. «Προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση προς το γράμμα του νόμου δεν αποκλείεται κατάταξη ακόμα και με ελλιπή προσόντα, εφόσον τέτοια δεν αξιώθηκαν ούτε από τις προκηρύξεις των θέσεων ορισμένου χρόνου και ούτε από τις συμβάσεις που στην συνέχεια καταρτίστηκαν» ανέφερε χαρακτηριστικά η γνωμάτευση.

«Μας εγκαλείτε σήμερα γιατί τότε προτρέπατε και συστήνατε στους δημάρχους να μην λάβουν υπόψιν τυπικά προσόντα» δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος και πρόσθεσε : «Η Δημοκρατία έχει λήθη, έχει συγνώμη, έχει συγχώρεση».

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν και πάλι έντονη με τον Υπουργό να λέει χαρακτηριστικά ότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα ολόκληρο ψέμα. «Είχατε γνωματεύσει ορθά ότι τα προγράμματα επιμόρφωσης και κατάρτισης του ΟΑΕΔ αλλά και τα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν νομιμοποιούνται. Άρα και οι δήμοι γνώριζαν όπως άλλωστε και οι υπάλληλοι ότι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έτσι δεν έπρεπε να νομιμοποιηθούν» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Από το... πανηγύρι δεν ήταν δυνατόν να λείψει ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος θυμήθηκε την αναφορά του κ. Μητρόπουλου πως τέτοια εγκλήματα δεν γίνονταν ούτε στους πιθηκάνθρωπους και είπε ότι η ιδέα να μην τηρούνται οι νόμοι ανήκει στους Συριζοανθρώπους. «Θα δεχόμουν ως ιδέα να μην ζητήσουμε αναδρομικά τους μισθούς των υπαλλήλων αυτών, αλλά όχι και να τους δώσουμε και μετάλλιο ανδρείας» πρόσθεσε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Θεόδωρου Δρίτσα. «Κάτω τα χέρια από φτωχούς ανθρώπους που μέσω μιας διαφθαρμένης κυβέρνησης μπόρεσαν να φάνε ένα κομμάτι ψωμί. Επειδή υποσχεθήκατε στην τρόικα απολύσεις κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανομία» είπε ο κ. Δρίτσας με τον κ. Γεωργιάδη να επανέρχεται «Υπερασπίζεστε τους παρανομούντες και τους υπόλοιπους τους πετάτε στο κάλαθο των αχρήστων. Αυτοί που έμειναν έξω λόγω της παρανομίας των φτωχών όπως τους αποκαλείτε δεν ήταν φτωχοί; Δεν είχαν ανάγκη το μεροκάματο; Ωστόσο δεν παρανόμησαν» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα