Νέο θρίλερ με αεροπλάνο της Malaysia Airlines

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένα άλλο αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 180 επιβάτες κινδύνεψε να συντριβεί την Παρασκευή, όταν ενώ προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο του Κατμαντού στο Νεπάλ, δέχθηκε επίθεση από πάπιες, με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ του. Ευτυχώς στην περίπτωση αυτής της πτήσης το τέλος ήταν αίσιο, αφού παρά το πρόβλημα που δημιούργησε το σμήνος των πουλιών, το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια και κανείς από τους επιβάτες δεν έπαθε το παραμικρό.

Η είδηση αυτή, όπως είναι

λογικό και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του boeing της ίδιας εταιρείας που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου, προκαλεί παγκόσμιο σοκ. Το περιστατικό, αν και συνέβη την Παρασκευή ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Κυριακή, όταν το αποκάλυψε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ, Ρατίς Τσάντρα Λαλ Σουμάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, αυτού του είδους τα ατυχήματα είναι συχνά στο διεθνές αεροδρόμιο του Κατμαντού, το οποίο περιβάλλεται από δασώδεις λόφους. Πάντως, όπως πρόσθεσε, ήταν η πρώτη φορά που είδαν τόσες πάπιες μαζεμένες.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι πιλότοι του boeing 737 της Malaysia που δέχθηκε την επίθεση από το σμήνος των πουλιών δεν ανέφεραν το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές. Την επίθεση στο αεροπλάνο των μαλαισιανών αερογραμμών, σύμφωνα με τον ιστότοπο thestar.com.my, ανέφερε πιλότος της εταιρείας Jet Airways, ο οποίος είπε ότι είδε γυαλιά στο διάδρομο, και μόνο τότε οι κυβερνήτες του αεροσκάφους της Malaysian αναγκάστηκαν να πουν ότι δέχθηκαν επίθεση από σμήνος πουλιών.

«Το περιστατικό ήρθε στο φως αφού πιλότος της Jet Airways, που προσγειώθηκε μετά από το αεροπλάνο της Malaysia, για σπασμένα γυαλιά στον διάδρομο προσγείωσης» είπε αξιωματούχος της υπηρεσίας εναέριας κυκλοφορίας, προσθέτοντας ότι στον αεροδιάδρομο βρέθηκαν εκτός από τα γυαλιά και 12 νεκρές πάπιες.

Το Boeing της Malaysia, πάντως, λόγω της ζημιάς που προκάλεσαν οι πάπιες, δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Κατμαντού -Κουάλα Λουμπούρ που ήταν προγραμματισμένο για τις 23:00 της Παρασκευής. Οι επιβάτες φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο και η πτήση έγινε τελικά το Σάββατο, αφότου επισκευάστηκε το αεροπλάνο.

Σημειώνεται ότι το ατύχημα έγινε δυο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του Boeing 777 της ίδιας εταιρίας που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο, με 239 επιβαίνοντες. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του μπαίνουν στην τρίτη εβδομάδα και μέχρι στιγμής, παρά τις φωτογραφίες δορυφόρων από την Αυστραλία, την Κίνα και τη Γαλλία για ύποπτα αντικείμενα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, συντρίμμια δεν έχουν βρεθεί

Keywords
Τυχαία Θέματα