Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμα σε Δήμους

Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για αποπληρωμή ληξιπροθέσμων οφειλών σε ΝΠΔΔ Δήμων και σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) ακόμα και με διαγραφή όλων των προσαυξήσεων προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Σύμφωνα με την τροπολογία επεκτείνεται η δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και προς τα ΝΠΔΔ των Δήμων αντί μόνο Δήμων που ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα δίνεται

η δυνατότητα ρύθμισης και για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) αρκεί οι οφειλέτες να καταθέσουν αίτηση έως την 14η Νοεμβρίου 2014.

Ως ιδιαιτέρως σημαντική κρίνεται η ρύθμιση με την οποία προβλέπεται πλήρης διαγραφή των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής σε περίπτωση που υπάρξει εφάπαξ εξόφληση της οφειλής, ενώ σε περίπτωση αποπληρωμής της οφειλής σε δόσεις προβλέπεται γενναία μείωση των προσαυξήσεων η οποία κυμαίνεται από 10% εως 80% ανάλογα με το ύψος της οφειλής και των αριθμό των δόσεων. Παράλληλα διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής των εν λόγω ρυθμίσεων και καταλαμβάνει το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους και τα ΝΠΔΔ αυτών μέχρι 30.9.2014 (αντί εως 14.4.2014 και μόνο προς τους Δήμους που ισχύει σήμερα).

Όσον αφορά σε οφειλές προς ΔΕΥΑ παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου αυτών, οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 30.9.2014. Η σχετική αίτηση του οφειλέτη υποβάλλεται στην ΔΕΥΑ έως την 14.11.2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα