Νέα δίκη για τους υπεύθυνους του Sea Diamond

Στο Τριμελές Εφετείο Πειραιά θα δικαστούν και εκ νέου για πλημμελήματα τρία άτομα αναφορικά με το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, που βυθίστηκε το 2007 στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας, στη Σαντορίνη, καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με απόφασή του, αναίρεσε μερικά την Εφετειακή απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά καταδικάστηκαν, κατά συγχώνευση,

ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου σε 5 χρόνια φυλάκισης και σε χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης προς το Δήμο Θήρας και το Λιμενικό Ταμείο.

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων στόλου της εταιρείας Core Marine Limited (υπό την τεχνική διαχείριση της οποίας ήταν το Sea Diamond, ως θυγατρική της Louis Cruises) καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών, ενώ στον ανθυποπλοίαρχο του Sea Diamond επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 26 μηνών.

Οι καταδικασθέντες άσκησαν αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης με τον Άρειο Πάγο να κρίνει ότι καλώς καταδικάστηκε ο Πλοίαρχος για παραμέληση διάσωσης ναυτιλιακών εγγράφων. Παράλληλα, το Ανώτατο Δικαστήριο αναίρεσε κατά τα λοιπά την εφετειακή απόφαση, κρίνοντας ότι δεν έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα.

Κατόπιν αυτών, παρέπεμψε την υπόθεση για να δικαστεί και πάλι από το Εφετείο Πειραιά, από άλλους δικαστές εκτός από αυτούς που δίκασαν την υπόθεση την πρώτη φορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα