Ν.Δένδιας: "Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπενθυμίζουν σε όλους ότι η πατρίδα είναι όρθια και αξιοπρεπής"

«Διαπιστώνω επίσης, για μία ακόμη φορά, ότι την ώρα ακριβώς που ορισμένοι θα περίμεναν ότι η Ελλάδα θα έχει απολέσει το ηθικό της και τις δυνάμεις της εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις υπενθυμίζουν σε όλους ότι η πατρίδα είναι όρθια και αξιοπρεπής. Υπενθυμίζουν επίσης ότι το έμψυχο δυναμικό που υπηρετεί, δίνει καθημερινά τον καλύτερο εαυτό του στην Πατρίδα. Αυτήν την μεγάλη προσφορά τη βλέπουμε όλοι

και την αναγνωρίζουμε όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Δένδιας μιλώντας μετά το πέρας της σημερινής ενημερωτικής του επισκέψεως στη Λάρισα και στις έδρες της 1ης Στρατιάς, του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας και του Ελληνικό Στρατηγείου Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (Ε/ΕΣΕΕ).

Και πρόσθεσε: «Θεσμική υποχρέωσή μου είναι, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, να εργασθώ ώστε η αναγνώριση που απολαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να αποκτήσει και ένα στοιχείο ανταπόδοσης, ένα στοιχείο αποκατάστασης του επιπέδου της ζωής τους στα προ της κρίσης επίπεδα».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο ΥΕΘΑ επισήμανε ότι «Είχα, τέλος, την ευκαιρία, μετά την πλήρη και λεπτομερή ενημέρωσή μου, να συγχαρώ τους επικεφαλής για το έργο τους και να τους παροτρύνω να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους με την ίδια αφοσίωση, δίνοντας παράδειγμα για τις αξίες του καθήκοντος, της υπερηφάνειας και της σκληρής προσπάθειας στην ελληνική κοινωνία. Την εφαρμογή αυτών των αξιών σε όλους τους τομείς χρειάζεται η Πατρίδα για να σηκωθούμε πάλι».

Κατά την παραμονή του στη Λάρισα, ο κ.Υπουργός, τον οποίο συνόδευαν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση και τον Στρατιωτικό Διοικητή του Ε/ΕΣΕΕ Γάλλο Υποστράτηγο Philippe Pontiès και τον Έλληνα Επιτελάρχη του Ταξίαρχο Χρήστο Δρίβα.

Επίσης ο κ. Δένδιας μετέβη στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) όπου είχε επίσης ενδελεχή ενημέρωση, ενώ επισκέφθηκε και τα πληρώματα επιφυλακής της ιστορικής 337 Μοίρας Παντός Καιρού και ενημερώθηκε από τους Διοικητές της 110 Πτέρυγος Μάχης (ΠΜ) και της 337 Μοίρας.

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Διαβάστε επίσης:

Τα δώρα που συγκίνησαν τον Δένδια

Keywords
Τυχαία Θέματα