"Ναι" από Γλέζο στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Βόμβα Μ. Γλέζου πριν από λίγο στη Βουλή. Μιλώντας στη συνεδρίαση για το νομοσχέδιο του ΑΔΜΗΕ δήλωσε πως αν η ΝΔ αφήσει την πολιτική του μνημονίου και των δανεισμών τότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συγκυβερνήσουμε μαζί τους. Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς μιλώντας για τα σενάρια περί κοινής πορείας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

είπε πως αν η κυβέρνηση σταματήσει τις πολιτικές του δανεισμού που αρπάζει από το λαό τότε το ενδεχόμενο συγκυβερνησης είναι πιθανό!

Η δήλωση αυτή έρχεται μια μέρα μετά την έκθεση του οικου αξιολόγησης JP MORGAN που δίνει πιθανότητες μεγαλύτερες από 70% για εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2015. Βασικό σενάριο της είναι ότι η εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί το γ' τρίμηνο ή στις αρχές του δ' τριμήνου του 2014. Η Ελλάδα μπορεί να εισέλθει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που θα εστιάσει στο μνημόνιο και στις πιθανότητες επιβίωσης της οικονομίας εκτός αυτού. Προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τα σημερινά δεδομένα διαφαίνεται ως ο πιθανός νικητής των εκλογών. Μια τέτοια εξέλιξη δημιουργεί αβεβαιότητες όσον αφορά στην συγκρότηση νέας κυβέρνησης αλλά και γενικότερες αντιδράσεις, τονίζει η έκθεση.

Όπως αναφέρει η JP Morgan, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή της, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 7 μονάδων στη Β' Αθήνας.

Κ.Μ

Keywords
Τυχαία Θέματα