Λύθηκε το μυστήριο με τον Γιανούκοβιτς;

Μυστήριο επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Ουκρανία γύρω από την "τύχη" του Προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς, καθώς οι πληροφορίες για το πού βρίσκεται παραμένουν συγκεχυμένες.

Από τη μία, οι διαδηλωτές αποκάλυψαν πως ο Γιανούκοβιτς έχει εγκαταλείψει το Κίεβο και μετέβη στο Χάρκιβ, πληροφορία που "επιβεβαίωσε" ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, η πλευρά των διαδηλωτών

έχει καταθέσει αίτημα στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προκειμένου να μάθουν επισήμως αν πράγματι ο Γιανούκοβιτς έχει φύγει από το Κίεβο ή όχι.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ουκρανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί και να παραμένει στο Κίεβο. Αυτό προέρχεται από τη δήλωση αξιωματούχου της κυβέρνησης πως "ο πρόεδρος βρίσκεται στην Ουκρανία". Φυσικά, πρόκειται για μία "διπλωματική" απάντηση, καθώς δεν διευκρινίζει αν μιλά για το Κίεβο ή για κάποια άλλη περιοχή.

Πάντως, οι διαδηλωτές θέλοντας να δώσουν υπόσταση στη μαρτυρία τους διαρρέουν πως έχουν εισέλθει χωρίς κανένα εμπόδιο στο Προεδρικό Μέγαρο, το οποίο είναι "παρατημένο", αλλά ακόμη δεν έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες που να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά τους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Όπως δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων η σύμβουλος της κυβέρνησης, Άννα Γκέρμαν, ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς βρίσκεται πράγματι στο Χάρκιβ και αναμένεται μέσα στη μέρα να μεταδώσει τηλεοπτικό διάγγελμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα