Μητσοτάκης για τρόικα: "Δεν ήθελαν να τελειώσει η διαπραγμάτευση"

Στη Λέσβο βρέθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να μιλήσει στην εκδήλωση της τοπικής ΟΝΝΕΔ για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε εκτενώς για το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, αποκαλύπτωντας πως η τρόικα δεν ήθελε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση όσο υπήρχε ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών.

"Επισπεύσαμε κατά έξι εβδομάδες. Δεν

υπήρχε κανένας λόγος συντήρησης της αβεβαιότητας, η οποία προκαλούσε και πολύ μεγάλη δυσκολία στην ολοκλήρωση διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Είμαι ένας από τους βασικούς υπουργούς που συμμετέχουν σε αυτή τη διαπραγμάτευση και μπορώ να σας πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι η υπήρχαν φωνές εντός της τρόικα που ξεκάθαρα δεν ήθελαν να ολοκληρωθεί αυτή η διαπραγμάτευση, μέχρι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που ήταν πολύ δύσκολο να κλείσει η διαπραγμάτευση, λόγω της πολιτικής αστάθειας, που δεν προκαλέσαμε εμείς, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν απολύτως λογικό από πλευράς κυβέρνησης, αυτό το σύννεφο αστάθειας, να διαλυθεί το συντομότερο δυνατό. Αυτό επιτάσσει σήμερα το εθνικό συμφέρον", επισήμανε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο Μυτιληνιός Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Προβάδισμα 4,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε ρόλο γιαγιάς! (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα