Μην ξεχάσω να θυμάμαι

Σόιμπλε λίγα μόνο 24ωρα, πριν τις εθνικές εκλογές: 'Η Ελλάδα πρέπει να κάνει εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις είτε είναι, είτε δεν είναι στην Ευρωζώνη, για να γίνει ανταγωνιστική(!)

Κάναμε ότι μπορούσαμε για να στηρίξουμε την Ελλάδα σε δύσκολες περιόδους, επανειλημμένως. Η Γερμανία έχει κάνει πολλά για την Ελλάδα.'

Πολλά,

είναι αλήθεια.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς ; Τους φίλους και γνωστούς που βρέθηκαν χωρίς δουλεία, τους γονείς που μετρανε τα ρέστα του ΕΝΦΙΑ, για να πάρουν γάλα στα παιδιά τους; Τους νοικοκυραίους που έγιναν πάγιοι οφειλέτες.ή αυτούς που ακούν κουδούνισμα τηλεφώνου και τρέχουν στο διπλανό δωμάτιο, σιχτιρίζοντας γιατί βαρέθηκαν να καταδυναστεύονται από εισπρακτικές;

Όλους εκείνους που τρέμουν τη βαρυχειμωνιά μήπως και χρειαστεί ν' ανοίξουν θέρμανση.

Που έστειλαν τα παιδιά τους στην άκρη του κόσμου, μήπως και γλυτώσουν.

Που κάνουν κομπόδεμα για φάρμακα και το σουπερ μάρκετ είναι η μηνιαία εκδρομή, στις γεμάτες εκπλήξεις κορυφογραμμές, των τιμών στα ράφια.

Αυτούς που παραδίδουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και τους άλλους που τα κλειδώνουν στα γκαράζ, ως σουβενίρ του ένδοξου παρελθόντος.

Τους γονείς και τους παππούδες, που έφτυσαν αίμα να φτιάξουν ένα σπίτι, 'να μείνει κάτι στο παιδί να'χει να πορεύεται' και που οι 'ειδήμονες' αποφάσισαν ότι παιδί και σπίτι, πρέπει αμφότερα να εξοβελιστούν στο πυρ το εξώτερο, ως λαθρεπιβάτες ζωής και λαθρέμποροι αισιοδοξίας.

Γέμισαν οι τσέπες ραβασάκια της εφορίας, των ασφαλιστικών ταμείων, της τράπεζας, των απλήρωτων λογαριασμών.

Γέμισε ο τόπος φόβους κι αποχαιρετισμούς.

Κάποιος 'μεγάλος' τραπεζίτης είχε πει:

«Δεν υπάρχουν απελπιστικές καταστάσεις, μόνο άνθρωποι απελπισμένοι από τις καταστάσεις»! Σωστά. Άνθρωποι που αναρωτιούνται ποιοι ποδοπάτησαν τα δικαιώματά τους, πότε η υγεία, η παιδεία, η δουλειά, έγιναν δυσεύρετο έδεσμα για λίγους κι εκλεκτούς ουρανίσκους.

Σε ποια ακριβώς στάση κατέβηκαν η δικαιοσύνη και η κοινωνική προστασία και χάθηκαν από προσώπου γης;

Ο Κουντερα έλεγε : 'Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του'.

Τώρα λοιπόν που η ελπίδα μοιράζεται δωρεάν, που η 'επόμενη μέρα' πωλείτε με εκπτωτικό κουπόνι χυδαία, πρόστυχα και ασύστολα, Μην ξεχάσω να θυμάμαι.

Kαλή ψήφο!

Keywords
Τυχαία Θέματα