"Μία μόνο νόμιμη Κυπριακή κυβέρνηση αναγνωρίζουν οι ΗΠΑ"

Μία μόνο νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας αναγνωρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τόνισε με τον πλέον σαφή τρόπο – διαβάζοντας προετοιμασμένη δήλωσή του – ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν, αμέως μετά την προσγείωση του “AIR FORCE TWO”, που παραδοσιακά μεταφέρει τον εκάστοτε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ στα ταξίδια του στο εσωτερικό της χώρας του ή στο εξωτερικό, στο διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακος, προερχόμενος από το Βουκουρέστι.
Ο ίδιος πρόσθεσε

ότι «αυτή είναι η προσωπική του θέση, είναι η θέση των ΗΠΑ και είναι η θέση ολόκληρου του κόσμου εκτός από μια χώρα» (την Τουρκία). Στην προαναφερθείσα γραπτή δήλωσή του ο κ. Μπαϊντεν πρόσθεσε πως ήρθε στην Κύπρο για να βοηθήσει να βρεθεί μια λύση και όχι για να παρουσιάσει ή να επιβάλει μια λύση, τονίζοντας ότι «η Κύπρος μπορεί και πρέπει να είναι το θεμέλιο της σταθερότητας και μία ευκαιρία για την Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο».
Κατά τη σημερινή πρώτη – ουσιαστικά – ημέρα της επισήμου επισκέψεώς του κ.Μπάϊντεν στην Κύπρο αρχικώς συναντήθηκε με τους θρησκευτικούς ηγέτες στην Αρχιεπισκοπή, ενώ ακολούθως μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Αυτή τη στιγμή παρατίθεται προς τιμή του επίσημο γεύμα μετά το πέρας του οποίου θα προβεί σε δήλωση μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το απόγευμα, ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος θα μεταβεί στα κατεχόμενα γόπου έχει καθοριστεί συνάντηση με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Ερογλου, όχι στην αποκαλούμενη από το ψευδοκράτος ως «προεδρική κατοικία», αλλά σε άλλο παρακείμενο αυτής χώρο. Ακολούθως, ο κ. Μπάιντεν θα παραθέσει δεξίωση σε αντιπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και δείπνο προς τιμή των πολιτικών αρχηγών από τις δύο πλευρές. Τέλος, θα προβεί σε καταληκτικές δηλώσεις μετά το πέρας του επισήμου σκέλους της επισκέψεώς του και πριν από την αυριανή του αναχώρηση.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα