Μία Κράτσα στο Ντουμπάι

του Δημήτρη Κουνιά, εφημερίδα Παραπολιτικά

Μπορεί να είναι γόνος πολιτικής οικογένειας με μητέρα ευρωβουλευτή και πατέρα πρώην υφυπουργό με μακροχρόνια βουλευτική θητεία, αλλά η ίδια αν και είχε όλα τα προσόντα να ακολουθήσει τα χνάρια τους έστρεψε το ενδιαφέρον της στον τομέα των επιχειρήσεων, όπου δείχνει να μην φοβάται να δουλέψει ακόμα και σε χώρους που επιβάλλεται η... μαντίλα. Η Κωνστάντια, κόρη της Ρόδης και του Απόστολου Κράτσα αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση παιδιού από πολιτικό τζάκι. Μεγάλωσε βλέποντας τον πατέρα της να οργανώνει σε κάθε προεκλογική περίοδο την στρατηγική

του, κουνώντας η ίδια τα σημαιάκια της Νέας Δημοκρατίας στις συγκεντρώσεις του στις περιοχές της Β' Αθηνών, αλλά και παρακολουθώντας από κοντά την μητέρα της να δραστηριοποιείται στις Βρυξέλλες ως μέλος της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ευρωομάδας. Αρκετά συχνά από την τραπεζαρία του πατρικού σπιτιού της περνούσαν συμμετέχοντας σε γεύματα και δείπνα κομματικά στελέχη και παράγοντες, αναλύοντας τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της κάθε περιόδου.

ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Όλες αυτές οι επιρροές, όμως, δεν ήταν ικανές να την αποπροσανατολίσουν από το όνειρό της, που δεν ήταν άλλο από μια επιτυχημένη καριέρα στον χώρο των επιχειρήσεων. Μετά την ολοκλήρωση των μαθητικών της σπουδών στο σχολείο της εγχώριας ελίτ, το Κολλέγιο Αθηνών, μετανάστευσε στη Μεγάλη Βρετανία, όπου σπούδασε μέχρι το 2007 νομικά και οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου (BA, LLM). Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι με Cours de Civilisation Française στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης και μετέπειτα παρακολούθησε μαθήματα marketing στο Πανεπιστήμιο του Harvard. «Αυτό ήταν και το κλειδί για το ξεκίνημα της καριέρας της» αναφέρουν άνθρωποι που την γνωρίζουν και δεν έχουν άδικο, καθως από το 2008 ξεκίνησε να εργάζεται στην Γαλλική πολυεθνική εταιρεία καλλυντικών L' Oreal, αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια στο Παρίσι και το Λονδίνο. Η επιμονή της να πετύχει, αλλά και η πίστη της ότι εκτός πολιτικής μπορεί ο καθένας να πετύχει με σκληρή δουλειά, έφτασε μέχρι την θέση της περιφερειακής διεθύντριας Marketing, έχοντας υπό την ευθύνη της την προώθηση των προϊόντων της εταιρείας σε 12 χώρες, μεταξύ των οποίων ήταν η Ελλάδα, η Τουρκία και το Ισραήλ.

ΜΕ... ΜΑΝΤΙΛΑ. Ύστερα από 4 χρόνια παραμονής της σε πρωτεύουσες της Ευρώπης η Κωνστάντια αποφασίσει να ταξιδέψει σε άλλες... πολιτείες. Έτσι, από τον Δεκέμβριο του 2012 εγκαταστάθηκε στο Ντουμπάι, όπου συνέχισε να εργάζεται στην γαλλική πολυεθνική. Ωστόσο, μια νέα πρόταση για δουλειά την οδήγησε να «μαρκετάρει» από τον περασμένο Ιανουάριο ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Πρόκειται για το Zayed University που τα τελευταία χρόνια φλερτάρει με τον τίτλο του κορυφαίου ακαδημαϊκού ιδρύματος σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο πως το 2011 συγκαταλέχθηκε στη λίστα με τις top 10 επιχειρήσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ιδρύθηκε το 1998, με πανεπιστημιουπόλεις στο Ντουμπάι και του Αμπού Ντάμπι, έχοντας σήμερα πάνω από 9.429 φοιτητές και φοιτήτριες από 19 χώρες. Η όμορφη πολιτική γόνος διαχειρίζεται την στρατηγική ανάπτυξη και εκτέλεση όλων των δραστηριοτήτων μάρκετινγκ και εκδηλώσεων του ZU, ενώ έχει αναλάβει την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την προώθησή του στην ευρύτερη περιοχή. Και μπορεί η πλειοψηφία των φοιτητών και καθηγητών στον εν λόγω Πανεπιστήμιο να κυκλοφορούν με μαντίλες και κελεμπίες, η ίδια όμως δεν φαίνεται να αισθάνεται άβολα.

Αντίθετα, με δικής της παρέμβαση η διοίκηση του Zayed University κάλεσε πριν λίγους μήνες την μητέρα της ως αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να μιλήσει στην διάσκεψη για την παγκόσμια ηγετική θέση των γυναικών η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ίδιου Πανεπιστημίου στο Άμου Ντάμπι. Σημειώνεται, πως και ο αδελφός της, Γιώργος, διδάκτωρ της Νομικής του London University College London επέλεξε να κάνει «αραβική» καριέρα, ξεκινώντας παραδόσεις μαθημάτων σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Κατάρ, ως επισκέπτης Λέκτορας.

Παράλληλα, η ίδια δείχνει να απολαμβάνει την ζωή της στη «Νέα Υόρκη» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Από τις πρώτες κινήσεις πο έσπευσε να κάνει μόλις έφτασε στο Ντουμπάι ήταν να αναζητήσει μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα για να συνεχίσει τη δραστηριότητά της ως ηθοποιός, που είχε ξεκινήσει στην Αθήνα, ύστερα από σεμινάρια υποκριτικής. Επιπλέον, αφιερώνει αρκετό χρόνο σε μια άλλη μεγάλη της αγάπη. Στην ερασιτεχνική καλλιτεχνική φωτογραφία.

Έκθεση φωτογραφίας

Η Κωνστάντια από τα φοιτητικά της χρόνια αποθανάτιζε τις πόλεις στις οποίες ζούσε. «Κάθε πολη την καθορίζουν όχι μόνο τα κτίρια και τα μνημεία της, αλλά και η αρχιτεκτονική της», συνηθίζει να λέει στους φίλους της όταν την ρωτούν για το χόμπι της. Το αποτέλεσμα των χιλιάδων της «κλικ» ήταν εντυπωσιακό, γι' αυτό και ύστερα από την παραίνεση γνωστών και φίλων αποφάσισε να εκθέσει τις φωτογραφίες της για πρώτη φορά φέτος του καλοκαίρι. Η έκθεση με τίτλο «Πόλεις του κόσμου με παρελθόν, παρόν και μέλλον» που πραγματοποίησε στο Μουσείο Μπενάκη με φωτογραφίες από έξι πόλεις του κόσμου, την Αθήνα, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Σαγκάη και το Ντουμπάι, συγκέντρωσε ιδιαίτερα θετικές κριτικές από τους γνώστες του είδους, αλλά και από αρκετούς συναδέλφους των γονιών της, όπως ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Δήμας, ο οποίος μάλιστα υπήρξε και συμμαθητής της στο Κολέγιο Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα