Μία εικόνα για τον Αβραμόπουλο!(ΦΩΤΟ)

Μία εξαιρετικά συγκινητική, όσο και απρόοπτη, στιγμή είχε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την παραμονή του στη Σχολή Πυροβολικού στο Μεγάλο Πεύκο, την «κοιτίδα» όλων των πυροβολητών μας, όπου γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα η γιορτή της Προστάτιδός τους, Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος.

Μετά την τελετή και λίγο πριν δοκιμάσουν τους παραδοσιακούς «πυροβολικούς» λουκουμάδες, συνοδευόμενους πάντα με κονιάκ, ο Διοικητής της Σχολής Ταξίαρχος Γεώργιος Καμπάς, δώρισε στον Δ.Αβραμόπουλο

μία εικόνα της Αγίας Βαρβάρας η οποία για 35 ολόκληρα χρόνια βρισκόταν πάνω στο «ασπίδιο» ενός πυροβόλου Bofors των 40 χιλιοστών στο Καστελλόριζο, για να προστατεύει τους υπηρέτες του πυροβόλου (όπως ονομάζονται οι πυροβολητές στην στρατιωτική ορολογία) και να ευλογεί τις βολές τους! Η εικόνα της Αγίας παρέμεινε εκεί, στη «θέση» της, για 35 χρόνια μέχρις ότου το πυροβόλο αυτό, όπως και όλα τα πυροβόλα του ίδιου τύπου, αποσύρθηκαν από την ενεργό υπηρεσία στο Ελληνικό Πυροβολικό.

Αυτήν λοιπόν την εικόνα με το συγκεκριμένο συμβολισμό πρόσφερε ο Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού Ταξίαρχος Καμπάς στον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο, λέγοντάς του τα εξής: Σας την προσφέρουμε κ.Υπουργέ με όλη μας την αγάπη για το γραφείο σας και για να θυμόσαστε το Καστελλόριζο, που τόσο αγαπάτε».

Συγκινημένος ο Δ.Αβραμόπουλος την παρέλαβε και κρατώντας την στα χέρια του, απευθυνόμενος στον Διοικητή, του είπε: «Το ότι αυτό το έμβλημα, η εικόνα της Αγίας Βαρβάρας ήταν εκεί για 35 χρόνια έχει μεγαλύτερη σημασία, διότι πρόκειται για ένα νησί που είμαι συναισθηματικά αλλά και πατριωτικά δεμένος μαζί του, όπως κάθε Έλληνας. Γιατί εκεί είναι που δοκιμάζεται η αντοχή, η δύναμη και το σθένος του Ελληνισμού».

Να θυμίσουμε ότι ο Δ.Αβραμόπουλος έχει συνδεθεί ιδιαιτέρως με το Καστελλόριζο από την εποχή που ήταν Δήμαρχος Αθηναίων και είχε προχωρήσει στην αδελφοποίηση των δύο Δήμων και έκτοτε διατηρεί στενότατες σχέσεις μαζί του.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα