Μέρκελ: Ευχαριστημένη που η Ελλάδα μείνει στο ευρώ

«Είμαι ευχαριστημένη για το γεγονός ότι αποφασίσαμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ. H Ελλάδα διανύει έναν δύσκολο δρόμο, αλλά είμαστε στο πλάι της και το ευρώ είναι και θα παραμένει ένα πολιτικό και οικονομικό πρότζεκτ, ένα επιτυχημένο πρότζεκτ», τόνισε Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο συνέδριο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης,

CDU, στο Βερολίνο, καθιστώντας σαφές ότι δεν πρέπει πια να σκέπτεται καθημερινά τι θα γινόταν εάν η Ελλάδα δεν ήταν στο ευρώ.

«Δεν είναι αδιάφορο το ποιος θα λύσει τα προβλήματα στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια», τόνισε η Άγκελα Μέρκελ. Η καγκελάριος επανέλαβε ότι το κόμμα της λέει απερίφραστα «όχι» στην «κοινοτικοποίηση» (αμοιβαιοποίηση) των χρεών των χωρών της ευρωζώνης και τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Deutche Welle.

Χαρακτηριστικά η καγκελάριος υπογράμμισε: «Θα πρέπει να συντονίσουμε περισσότερο την οικονομική μας πολιτική», ενώ υπογράμμισε και την ανάγκη να επενδύσει η Ευρώπη στην καινοτομία. «Η Ευρώπη είναι υπερήφανη για τις αξίες της, αλλά θέλουμε να παραμείνουμε μια ενδιαφέρουσα και σύγχρονη ήπειρος», επισήμανε η καγκελάριος στην ομιλία της.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η πρόεδρος της CDU στην ανάγκη η Ευρώπη να πλησιάσει τους πολίτες της. «Εάν δεν καταφέρουμε να εξηγήσουμε στη λαϊκή αγορά τους κανόνες της ευρωπαϊκής συνεργασίας, δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει ο σκεπτικισμός των ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα