Μειώσεις στις τιμές και στα καύσιμα ετοιμάζει ο Χαρδούβελης

Διάλογο με τους φορείς της αγοράς των καυσίμων ξεκινά τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να επέλθει η πολυπόθητη μείωση της τιμής στα καύσιμα, και μάλιστα εν όψει και της θερινής σεζόν.

Ο υπουργός πιστεύει οτι μειώσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και κατ επέκταση μειώσεις στις τιμές καυσιμων κίνησης, θα επιφέρουν μεγάλη αύξηση της ζήτησης και εν τέλει θα επιτευχθούν δύο στόχοι: Και οι καταναλωτές θα ωφεληθούν αλλά και αύξηση των δημόσιων εσόδων θα υπάρξει, αφού είναι

πιά επίσημο στοιχείο οτι δεν υπήρξε αύξηση των εσόδων τα προηγούμενα δύο χρόνια. Οσο γιά το πετρέλαιο θέρμανσης, θα εξεταστεί θετικά η κατάργηση της εξίσωσης της τιμής με το κίνησης, ώστε να μειωθεί και ο φόρος και να φτάσει ακόμη και κάτω από 1 ευρώ. Η μείωση προς τα κάτω θα φέρει έσοδα και θα ελαφρύνει τους πολίτες.

Την έναρξη του σχετικού διαλόγου επιβεβαίωσε στην εκπομπή Εκδοση του Σαββατοκύριακου και τον Γιάννη Χρηστάκο στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1 ο πρόεδρος των εμπόρων καυσίμων κ. Ασμάτογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα