Μεϊμαράκης -Αθανασίου σημειώσατε 1

Υποχώρηση φαίνεται πως σημαίνει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη ρύθμιση με την οποία θα κόβονταν προνόμια των βουλευτών οι οποίοι διώκονται έπειτα από την έντονη αντίδραση των κοινοβουλευτικών ομάδων αλλά και του ίδιου του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη οι οποίοι μίλησαν για άκομψη παρέμβαση του Υπουργού

Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου στα εσωτερικά θέματα της Βουλής.

Όπως από το πρωί σας είχε ενημερώσει τα parapolitika.gr ο Πρόεδρος της Βουλής κληθείς από κοινοβουλευτικούς συντάκτες να σχολιάσει την διάταξη είχε πει πως αυτό είναι θέμα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Βουλής ενώ είχε αφήσει να διαφανεί και κάποια δυσφορία για το ότι δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση από τον κ. Αθανασίου.

Έτσι πριν από λίγο ο κ. Αθανασίου προέβη σε διευκρινιστική. "Η διάταξη αυτή δεν έχει τελική μορφή, αφού θα τύχει επεξεργασίας τόσο στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής, όσο και στο Τμήμα Διακοπών της Βουλής. Κατά τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις, οι απόψεις και οι προτάσεις των κυρίων βουλευτών, προκειμένου να λάβει η διάταξη την τελική της μορφή, με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση» ανέφερε ο κ. Αθανασίου δείχνοντας ότι η διάταξη δεν πρόκειται να περάσει με την μορφή που έχει σήμερα.

Το σπάνιο πάντως στα κοινοβουλευτικά χρονικά είναι ότι Υπουργός προαναγγέλλει αλλαγή της ρύθμισης την οποία ο ίδιος έχει καταθέσει σε νομοσχέδιο, πριν καν αρχίσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα