Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης λαθρομεταναστών

Σημαντική ήταν η συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στη μεγάλη επιχείρηση ερεύνης (αρχικώς) και διασώσεως (ακολούθως), που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία σήμερα μέχρι το μεσημέρι, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ πριν από λίγη ώρα.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα τα ξημερώματα, δόθηκε η εντολή από το αρμόδιο Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Ερεύνης και Διασώσεως (ΕΚΣΕΔ) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για τη διεξαγωγή επιχειρήσεως ερεύνης και διασώσεως κινδυνεύοντος πλοίου στη θαλάσσια περιοχή Νότιο-Δυτικά

της Αστυπάλαιας. Στο πλοίο αυτό επέβαιναν πάνω από 80 άτομα, όλοι τους λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Αμέσως ενημερώθηκε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και μέσω του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ διατάχθηκαν να σπεύσουν αμέσως στην περιοχή ένα ελικόπτερο Super Puma της 384 Μοίρας Ερεύνης – Διασώσεως (384 Μ.Ε.Δ.) της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο βρισκόταν σε άμεση ετοιμότητα στη Ρόδο, απ’ όπου και απογειώθηκε στις 04:56, με σκοπό την έρευνα και εντοπισμό του πλοίου και το οποίο προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Σαντορίνης στις 07:26 για ανεφοδιασμό. Επίσης το «σκοπούν πλοίο» του Στόλου, η φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ» του Πολεμικού Ναυτικού έλαβε εντολή στις 04:00 και μετέβη αμέσως στην περιοχή για συνδρομή στην όλη επιχείρηση, που ως προελέχθη είχε αίσιο τέλος, αφού όλοι οι λαθρομετανάστες σώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Αστυπάλαια.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα