Με πολεμικό όπλο ο Ηλίας Κασιδιάρης!

Σε φωτογραφία - ντοκουμέντο που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, ο Ηλίας Κασιδιάρης απεικονίζεται να κάνει σκοποβολή με πολεμικό όπλο, πιθανότατα στο σκοπευτήριο Σχιστού. Δίπλα στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, φαίνεται ένα ακόμη άτομο με την ίδια στρατιωτική μπλούζα να σημαδεύει επίσης με πολεμικό όπλο.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής το όπλο που κρατά ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι καλάσνικοφ νεάς γενιάς τύπου τύπου RPK, το οποίο δέχεται διόπτρα για

νυχτερινή σκόπευση.

Όπως λένε οι ειδικοί ο τρόπος που χειρίζεται το πολεμικό όπλο δείχνει στρατιωτική εκπαίδευση και μεγάλη εμπειρία.

Η φωτογραφία - ντοκουμέντο προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για το πώς κάνει σκοποβολή ο χρυσαυγίτης βουλευτής με πολεμικό όπλο, του οποίου η κατοχή σύμφωνα με τον νόμο απαγορεύεται.

Πάντως σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής σημείωνει ότι "το συγκεκριμένο όπλο είναι νόμιμο (δεν είναι kalashnikov, αλλά saiga 410) δεν είναι πολεμικό, αλλά ανήκει στην κατηγορία των κυνηγετικών και οποιοσδήποτε μπορεί να το προμηθευτεί με την ανάλογη άδεια κατοχής".

Μιλώντας στην Βουλή έκανε λόγο για αθλιότητες και γελοιότητες από τα ΜΜΕ και σχολίασε με ειρωνεία πως μόλις επέστρεψε από το Αφγανιστάν από ειδική εκπαίδευση με οπλοπολυβόλα.

Την ίδια ώρα, από το υλικό που περιέχει ο σκληρός δίσκος των υπολογιστών των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι δικαστικές αρχές στέκονται με ιδιαίτερη προσοχή τόσο στο βίντεο με την ορκομωσία νέων μελών στα γραφεία του κόμματος όσο και στις φωτογραφίες του Ηλία Κασιδιάρη που φαίνεται να κρατάει πολεμικό τυφέκιο.

Σε βίντεο μικρής διάρκειας μάλιστα φαίνεται ο χρυσαυγίτης βουλευτής να πυροβολεί στον αέρα.

Οι δυο ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση έχουν ζητήσει από τους αστυνομικούς στα εγκληματολογικά εργαστήρια να βρουν πότε έχει τραβηχτεί το συγκεκριμένο βίντεο που δείχνει ότι τα νέα μέλη μετά από μια μικρή ομιλία χαιρετούν ναζιστικά.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές στη ναζιστική τελετή ορκομωσίας βρίσκονται παρόντες τουλάχιστον δυο βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

"Είμαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου με τον Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή, του οποίου αποτελώ αναπόσπαστο μέλος. Ουδέποτε διαχώρισα την θέση μου από τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματός μου. Σέβομαι απόλυτα το Σύνταγμα και τους νόμους", επισήμανε ο βουλευτής Μπούκουρας.

Όμως από τη δήλωση του συνηγόρου του προκύπτει σαφής διαφοροποίηση της στάσης του Μπούκουρα σε σχέση με τον τρόπο αντιμετώπισης της δικαιοσύνης από τους άλλους χρυσαυγίτες βουλευτές.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζει τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες ασήμαντα.

Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει το σκεπτικό του δικαστικού λειτουργού που απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του βουλευτή, Χρήστου Παππά, το ΣΔΟΕ σε έλεγχό του σε εταιρία που παρέχει λογιστική υποστήριξη στη Χρυσή Αυγή, εντόπισε κατάλογο μελών της στην οποία αναφέρεται και το όνομα του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά.

"Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο αιτών - κατηγορούμενος απολογούμενος υποστήριξε ότι ο δράστης της δολοφονίας του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς δεν έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή απλώς έχει συμμετάσχει σε κάποιες εκδηλώσεις όπως στο Μελιγαλά και στις Θερμοπύλες. Ο ισχυρισμός αυτός τον οποίο άλλωστε είχαν προηγουμένως υποστηρίξει δημόσια και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής όπως ο κατηγορούμενος βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης είναι παντελώς ψευδής και αποσκοπεί μόνο στο να αποσείσει την ευθύνη της ως άνω εγκληματικής οργάνωσης από την προπεριγραφείσα οργανωμένη επίθεση σε βάρος του θανόντος Παύλου Φύσσα", αναφέρει το σκεπτικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα