Με ελικόπτερα εκκενώνουν το φλεγόμενο πλοίο

Ιταλικά ρυμουλκά καταβρέχουν το κατάστρωμα του Norman Atlantic, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι επιβάτες προκειμένου Ιταλικά και ελληνικά ελικόπτερα να παραλάβουν τον κόσμο από το φλεγόμενο πλοίο. Με κομμένη την ανάσα ο κόσμος παρακολουθεί την δύσκολη επιχείρηση διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κέρκυρας, με το φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic».

Σύμφωνα με φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας από την περιοχή της δραματικής διάσωσης, καπνοί φαίνονται να βγαίνουν από το μπροστινό

μέρος του πλοίου, ενώ η φωτιά εντοπίζεται προς το κέντρο του «Norman Atlantic». Στο γκαράζ βρίσκονται βυτιοφόρα με λάδι, τα οποία καίγονται, και εκεί εντοπίζεται το σημαντικότερο πρόβλημα.

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, υπάρχουν φόβοι ότι παγιδευμένοι επιβάτες βρίσκονται και στο γκαράζ, καθώς κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητά τους, επειδή δεν επαρκούσαν οι καμπίνες. Στελέχη της ΑΝΕΚ, πάντως, καθώς και του υπουργείου Ναυτιλίας, λένε ότι δεν έχουν εικόνα για εγκλωβισμένους.

Μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί 140 άνθρωποι. Από τους 140 μέχρι τώρα διασωθέντες, 42 επιβάτες βρίσκονται στο πλοίο Cruise Europa και άλλοι 39 βρίσκονται στο Aby Jeannette.
Άλλοι 49 επιβάτες έχουν επιβιβαστεί ασφαλώς στο πλοίο Spirit of Piraeus, εννέα άτομα έχουν μεταφερθεί στο Λέτσε και ένα άτομο σε σκάφος της ιταλικής Ακτοφυλακής.

Το ελληνικό Super Puma έχει διασώσει ήδη 12 άτομα (δέκα Έλληνες και δύο Ουκρανούς), ενώ στην περιοχή δόθηκε εντολή να σπεύσει και δεύτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η επιχείρηση διάσωσης αναμένεται να συνεχιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο, ακόμα και μέσα στη διάρκεια της νύχτας.

Keywords
Τυχαία Θέματα