Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα σε αρκετά σημεία στη Βόρεια Ελλάδα

Πολικές θερμοκρασίες και παγετός εξακολουθούν να επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα, πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί, ενώ σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Κλειστή είναι λόγω του παγετού, από το 22ο έως το 28ο χλμ., η εθνική οδός Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, καθώς και στο νομό Λάρισας, οι επαρχιακές οδοί Ελάφου - Σκλήθρου και από την Καλλιπεύκη

ως τα όρια του νομού Πιερίας, στο ύψος του Παλιού Παντελεήμονα.

Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα και σ΄ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας, στην εθνική οδό Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Αμυνταίου, από 25ο-31ο χλμ., στην εθνική οδό Καστοριάς-Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από 14ο -22ο χλμ. και Καστοριάς-Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από 25ο - 50ο χλμ., στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Κοζάνης, από 90ο ως το 115ο χλμ., στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης, μέσω Καστανιάς, καθώς και στο νομό Χαλκιδικής, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (Αρναία - Ταξιάρχης). Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες εξάλλου, για την κίνηση των οχημάτων προς όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στο Κιλκίς, παραμένει κλειστή η επαρχιακή οδός οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου, στη διάβαση Ξηρομέρου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος και στη Ροδόπη λόγω υπερχείλισης υδάτων διακόπηκε η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα - Λισσός στο ύψος Αρριανών, Έβρενου - Ιασίου - Αετοκορυφή - Διώνη και Στρύμης - Λοφαρίου.

Στο μεταξύ, η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων, στην Εγνατία Οδό, από σήμερα το πρωί διεξάγεται κανονικά.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός επικρατούν στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα