Με αερολογίες νεκρανασταίνουν παλαιούς γραφικούς των μπαλκονιών

Αυτή την επώδυνη για όλους μας περίοδο οικονομικής κρίσης, κάποιοι προσπαθούν να εμφανίσουν στην κοινωνία, ως μία και μόνη λύση σωτηρίας , ένα χρεοκοπημένο σύστημα διακυβέρνησης , και καταδικασμένο από την ιστορία ,πού σε άλλες εποχές και οι «γραφικοί των μπαλκονιών» θα κοκκίνιζαν με τέτοιες αερολογίες.

Πρόκειται για επαγγελίες νεκρανάστασης της πλήρως ελεγχόμενης οικονομίας από τους κομματικούς μηχανισμούς τους , και αναβίωσης της νοοτροπίας υπόγειας συναλλαγής των εκπροσώπων τους στην πολιτική εξουσία με πολίτες «λίγους»

και «εκλεκτούς»!

Βέβαια, τώρα, δεν αποκαλύπτουν πόσο και σε ποιους- αλλά εμείς νομίζουμε ότι θα είναι ολόκληρη η κοινωνία- θα χρεώσουν το «λογαριασμό». Διότι αυτό πού τους ενδιαφέρει δεν είναι μόνο η νομή της εξουσίας, αλλά όπως δεν το κρύβουν, κυρίως η νομή του βιού ολόκληρου του ελληνικού λαού!

Και από τις μεταγραφές πολλών επιφανών «αυλικών» του Γιωργάκη, αλλά και του Ακη, προφανώς, διδάχτηκαν και τη μέθοδο επιτυχίας στην κάλπη: Δύο λέξεις φτάνουν: « λεφτά υπάρχουν» και ανοίγει εύκολα ο δρόμος για το Μαξίμου!

Αυτό είναι και το πραγματικό νόημα των διατυπωμένων με ωμό τρόπο νεφελωδών διακηρύξεων τους.

Η αλήθεια όμως είναι ότι πίσω από τα παραπλανητικά συνθήματα τους κρύβεται ο προφανής σκοπός και στόχος τους: Η συγκέντρωση του εθνικού πλούτου , όταν και όσος και αν είναι αυτός, στα χέρια τους, για να τον αναδιανείμουν σύμφωνα με τα γούστα τους, τις προτιμήσεις τους, αλλά και τις υποχρεώσεις τους, πού δεν είναι και λίγες, ως.. «νέοι και ωραίοι».

Για αυτό, με ακατάσχετη δημοκοπία βαφτίζουν τα οράματα της επιδοτούμενης από το κράτος πολιτικής υποκουλτούρας τους , «τρίτο δρόμο» για δήθεν διέξοδο από την οικονομική και κοινωνική κρίση.

Μόνο πού η διέξοδος, πού υποκριτικά και χωρίς να το πιστεύουν, ευαγγελιζονται , μοναδικό στόχο έχει την παλινόρθωση «αμαρτωλών» μηχανισμών, την αναβίωση αποτυχημένων πρακτικών ,αλλά και το «ξέπλυμα» στιγματισμένων πού ευθύνονται , λίγο η πολύ , για την οικονομική κρίση στη χώρα μας!

Και βεβαίως δεν νοιάζονται πραγματικά, ούτε για τηγ ανάκαμψη , ούτε για την ανάπτυξη στην οποίαν δεν πιστεύουν , και χωρίς προσχήματα χρόνια τώρα υπονομεύουν και πολεμούν!

Όλα αυτά, όμως είναι άσχημα σημάδια και δικαιολογημένα προβληματίζονται οι πολίτες , μετά τις προφυλακίσεις μάλιστα πολλών ομογάλακτων με αυτούς «προοδευτικών» , για «μίζες» και διαφθορά για εξοπλιστικά προγράμματα.

Γιατί ο ιός της διαφθοράς και της λεηλασίας του κρατικού πλούτου, ολόκληρη η κοινωνία εύχεται ,να μην ήταν μεταδοτικός!

Όμως η κοινωνία δεν μπορεί και να διαγράψει την ιστορία, ούτε να μην αξιολογεί πρόσωπα, μηχανισμούς καταστάσεις και πολύ περισσότερο προθέσεις , περίτεχνα σερβιρισμένες με λαϊκίστικο τρόπο.

Γιατί όταν το κράτος από 250.000 μισθοδοτούμενους το 1981 διογκώθηκε σε 1,2 εκατομμύρια το 2010 (αύξηση 480% με αύξηση πληθυσμού λιγότερο από 10%) δεν χρειάζονται και άλλες αποδείξεις για να πειστούμε ότι ο κρατισμός, ΄τις συνέπειες του οποίου πληρώνουμε τώρα πολύ ακριβά, είναι και η γεννεσιουργός αιτία της σημερινής κρίσης.

Και αυτή η έκρηξη του κρατισμού ήταν σε απόλυτη σύνδεση με τον καννιβαλισμό της κοινωνίας . Απλά οι λαφυραγωγοί για δεκαετίες προσπαθούσαν με ιδεολογήματα να διατηρούν τον πλήρη έλεγχο. Και για αρκετά χρόνια τα κατάφερναν.

Ηρθε , όμως το πλήρωμα του χρόνου και το 1,3 εκατ οι άνεργοι, η μία αυτοκτονία κάθε 18 ώρες , ο αποδεκατισμός της πρώην μεσαίας τάξης, και τα 150 κλειστά επαγγέλματα , δεν είναι μόνο ένας θλιβερός απολογισμός.

Το πιο σημαντικό θεωρούμε ότι όλα αυτά αποτελούν επαρκείς λόγους για να πεισθούμε ότι η όποια αναπαλαίωση του αυτοκαταστροφικού οικονομικοκοινωνικού μοντέλου πού οι επιεικώς ολιγοφρενείς, μας παρουσιάζουν ως λύση σωτηρίας, δεν θα είναι απλά επώδυνη . Θα είναι προμελετημένα εγκληματική για ολόκληρη την κοινωνία και τη χώρα!

Keywords
Τυχαία Θέματα