Με 8άρια οι Aston Martin Vanquish & Rapid S(ΦΩΤΟ+VIDEO)

Σε σπορ κατασκευές όπως είναι οι Aston Martin συνηθίζονται οι προσθήκες και αναβαθμίσεις που δεν είναι απαραίτητο να συνδυάζονται με αισθητικές ανανεώσεις. Έτσι, η σημαντικότερη προσθήκη στις νέες Aston Martin αφορά στο νέο αυτόματο κιβώτιο της ZF που προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις, κατανάλωση και χαμηλότερη εκπομπή ρύπων, με ελάχιστο χρόνο αλλαγής των σχέσεων σε 130 msec.

Αυτό συμβαίνει διότι οι δύο επιπλέον σχέσεις και η πιο πυκνή κλιμάκωση ευνοούν τον κινητήρα διότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ένα μοτέρ όσο αποδοτικό και δεν είναι δυνατό να υπάρχει το βέλτιστο αποτέλεσμα αν δεν υπάρχει

μία καλομελετημένη μετάδοση. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η Vanquish είναι ταχύτερη 0,5 sec (3,6 συνολικά) για το 0-100, ενώ για την ίδια διαδικασία η Rapide S είναι ταχύτερη κατά επίσης μισό δευτερόλεπτο (4,2 sec). Επίσης, η μακρύτερη τελική σχέση μετάδοσης επιτρέπει αυξημένη τελική ταχύτητα στα 322 km/h.

Οι αλλαγές στον V12 6.0 κινητήρα αφορούν στο σύστημα διαχείρισης της Bose τελευταίας γενιάς αλλά και στην μείωση της πίεσης στην εξαγωγή που επιφέρει αύξηση ισχύος κατά 3 άλογα για την Vanquish (στους 577 PS), 2 για την Rapide S (στους 560 PS), ενώ η ροπή έχει αυξηθεί κατά 10 Nm και φτάνει τα 630 και στις δύο περιπτώσεις. Η μέση κατανάλωση έχει βελτιωθεί έως 11% , ενώ η εκπομπή CO2 έχει μειωθεί κατά 10% και έχει πέσει κάτω από τα 300 g/km. Και τα δύο μοντέλα έχουν δεχθεί μικρής έκτασης βελτιώσεις στην ανάρτηση -είναι πιο σφικτές αναρτήσεις κατά 15% μπροστά και κατά 35% πίσω-, ενώ το σύστημα πέδησης έχει αυξημένη υποβοήθηση.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα