Μαζική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων

Το Υπουργείο Παιδείας, μαζί με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έδωσε τη δυνατότητα στους διοικητικούς υπαλλήλους να απογραφούν, στους διοικητικούς υπαλλήλους που κατέχουν θέσεις, μέρος των οποίων έχουν καταργηθεί. Σκοπός είναι να συνταχθούν πίνακες αξιολόγησης, που θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ, ώστε να επιλεγούν για διαθεσιμότητα περίπου 1000 από τους 1969.

Ουσιαστικά, με αυτή τη δυνατότητα, το

Υπουργείο απεγκλωβίζει και απελευθερώνει τους διοικητικούς υπαλλήλους των έξι Πανεπιστημίων από τις μικρές συντεχνίες ανομίας, που κρατούν τα πανεπιστήμια κλειστά. Αυτές οι μικρές μειοψηφίες εκβιάζουν και εγκλωβίζουν, όχι μόνο τους φοιτητές, αλλά και τους συναδέλφους τους, οι οποίοι τηρώντας το νόμο, θέλουν να απογραφούν. Άλλωστε, ουδείς μπορεί να λησμονήσει ότι όποιος έχει την υποχρέωση να απογραφεί και δεν το κάνει, τίθεται σε αργία.

Είναι γεγονός ότι με την κύρωση της αργίας, σε όσους δεν απογραφούν, δεν κρίνεται η πολιτική της διαθεσιμότητας, αλλά η τήρηση των νόμων από τους πολίτες, πολύ δε περισσότερο από τους δημοσίους υπαλλήλους. Κρίνεται, επίσης, και η ικανότητα της πολιτείας να εφαρμόζει το νόμο.

Είναι αλήθεια ότι 24 ώρες, μετά την πρόσκληση για απογραφή, οι διοικητικοί υπάλληλοι απογράφονται μαζικά. Χαρακτηριστικά, οι επισκέψεις στον ειδικά διαμορφωμένο ιστότοπο του Υπουργείου έχουν ξεπεράσει τις 20.000 και οι δηλώσεις 24 ώρες μετά έχουν ξεπεράσει τις 400.

Keywords
Τυχαία Θέματα