Μαυραγάνης: "Η διαπραγμάτευση θα κλείσει με πολιτικούς όρους"

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, κ.Νίκος Μαυραγάνης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή την αντιπαράθεση στο εσωτερικό της κυβέρνησης

Ν.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Θεωρώ ότι η εντολή που έχουμε λάβει έχει δύο πρόσημα ότι η προτεραία κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί δεν είχε πρόσημο παραγωγικής ανασυγκρότησης και δεν είχε πρόσημο ανθρωπιστικού πρίσματος που να καλύπτει την όλη συμφωνία. Άρα λοιπόν εάν έρθει στο τραπέζι μια επόμενη συμφωνία η οποία δεν θα έχει αυτές τις δύο

κατευθύνσεις είναι εξ ορισμού μη αποδεκτή. Νομίζω ότι με διαφορετικούς τόνους και με διαφορετικές εκφράσεις ο καθένας εκφράζει ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Ερωτηθείς πια είναι τα σημεία που θα εμπεριέχει η συμφωνία και τα οποία δεν είναι αποδεκτά

Ν.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Καταρχήν δεν έχουμε φτάσει στο τελικό κείμενο. Δεν είναι δυνατόν οποιαδήποτε κυβέρνηση να δεχτεί μια δαμόκλειο σπάθη καταπιεστικού πλεονάσματος το οποίο θα απαλείφει αυτά τα δυο πρόσημα. Δηλαδή αν εμένα με υποχρεώσει κάποιος να έχει το Χ πλεόνασμα και δεν μου δώσει την ευχέρεια προηγουμένως να αναπτυχθώ ως οικονομία για να το παράξω μέσα από διαδικασίες παραγωγής, με αναπτυξιακή δηλαδή μορφή, τότε μοναδικός μου δρόμος είναι η επιβολή φορολογίας. Αυτό για μας είναι ανήκουστο.

Νομίζω ότι προς ώρας και για αυτό υπάρχουν και αντιδράσεις το όλο πακέτο δεν είναι τέτοιο που δημιουργεί πρόσημο παραγωγικής ανασυγκρότησης και πρόσημο ανθρωπιστικού πρίσματος και αυτό για εμένα είναι απαράδεκτο. Για αυτό και ακούσατε τον πρωθυπουργό να λέει ότι από εδώ και πέρα δεν έχουμε περιθώρια για κάτι άλλο και η διαπραγμάτευση θα κλείσει με πολιτικούς όρους.

Για την ΕΚΤ

Ν.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Η ΕΚΤ αφήνει απέξω μεροληπτικά πράττοντας και αντιθεσμικά συμπεριφερόμενη ενώ έχει πάρει το χρυσό από όλα τα κράτη για να δομηθεί και να ιδρυθεί, αφήνει απέξω λειτουργώντας ως πολιτικό όργανο ενώ είναι οικονομοτεχνικό και οικονομικό όργανο ένα κράτος της ΕΕ την Ελλάδα μεροληπτικά λειτουργώντας και παίρνοντας μέρος στις διαπραγματεύσεις. Είναι προφανές ότι επηρεάζεται πάρα πολύ η ΕΚΤ από την γερμανική διπλωματία κυρίως. Όταν συμβαίνουν διαπραγματεύσεις υψηλότατου επιπέδου και κρισιμότατες διαπραγματεύσεις για την υγεία του ευρωσυστήματος δεν επιτρέπεται η ΕΚΤ που είναι θεματοφύλακας αυτής της υγείας του ευρωπαϊκού κεντρικού συστήματος να πράττει κατά αυτό τον τρόπο και να διαλύει το ευρωσύστημα.

Ερωτηθείς για την ρευστότητα του κράτους

Ν.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για τους μισθούς και τις συντάξεις.
ΔΗΜ.: Θα υπάρξει θέμα για τις δόσεις του Ιουνίου;
Ν.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: Οι δόσεις του Ιουνίου και κάθε περαιτέρω δόση τελεί ή πρέπει να τελεί υπό την αίρεση καλόπιστης διεξαγωγής διαπραγματεύσεων και υπογραφής συμφωνίας με αναπτυξιακό πρόσημο. Πρώτα οι εσωτερικές ανάγκες και μετά οι εξωτερικές.

Θεωρώ ότι θα επικρατήσει η λογική και θα υπάρξει τελικά συμφωνία διότι δεν θα θέλουν να αυτοκτονήσουν …

Keywords
Τυχαία Θέματα