Μάκβεθ στο Μέγαρο Μουσικής

Μετά από δέκα χρόνια, ο Κένεθ Μπράνα, ο μεγαλύτερος σεξπηρικός ηθοποιός της εποχής μας, επιστρέφει στον Σέξπηρ με τον Σκωτσέζο βασιλιά Μάκβεθ, σε μια ιλιγγιώδη νέα παραγωγή, που κόβει την ανάσα, καθηλώνει κοινό και κριτικούς και μας πείθει ότι ο Σέξπηρ μπορεί να είναι συναρπαστικός.

O Μάκβεθ είναι η δεύτερη της φετινής σειράς μεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, που το Μέγαρο Μουσικής

για τέταρτη συνεχή χρονιά προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό, σε συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο.Το έργο μεταδίδεται σε μαγνητοσκόπηση από το Διεθνές Φεστιβάλ Μάντσεστερ (παράσταση της 20ης Ιουλίου 2013) .

Ένας στρατηγός που ονειρεύτηκε να γίνει βασιλιάς, που σκοτώνει και μετά σκέφτεται, που βασανίζεται για να ησυχάσει τη συνείδησή του, μια ύπαρξη που τρέφεται από τον ακραίο κίνδυνο και το χάος του πολέμου, ο Κένεθ Μπράνα μας προσφέρει έναν καθαρό, μεσαιωνικό Μάκβεθ, με δράση, μηχανορραφίες, πάθη και λαγνεία μέσα σε ένα τοπίο λάσπης και αίματος, όπου όλοι αγωνιούν τρομαγμένοι, ακόμα και το κοινό.

Το έργο σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Ολίβιε και Τόνι, Ρομπ Άσφορντ και του ίδιου του Μπράνα, παρουσιάστηκε στις 4 Ιουλίου στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μάντσεστερ και για 18 παραστάσεις με τα εισιτήρια να έχουν εξαντληθεί μήνες πριν από την πρεμιέρα. Η Βικτωριανή εκκλησία του Αγίου Πέτρου του Μάντσεστερ, απομεινάρι της Βιομηχανικής Επανάστασης του 19ου αιώνα, είναι το ιδανικό σκηνικό για αυτή την παραγωγή που βυθίζεται στην καρδιά του μυστηρίου του έργου και βυθίζει και τους θεατές στη βαριά βροχή και την παχιά λάσπη των μαχών, αλλά και στο άρρωστο, σκοτεινό μυαλό του πρωταγωνιστή της.

Ο Κένεθ Μπράνα βρισκόταν στο χώρο της παράστασης τέσσερις ώρες πριν από την έναρξή της και θεωρεί τον Μάκβεθ έναν από τους δυσκολότερους ρόλους που έχει ερμηνεύσει. Αν και είναι κατά πολύ συντομότερος από εκείνους του Άμλετ, του Ριχάρδου ΙΙΙ ή του Ιάγου, είναι πυκνός και έντονος και εξαιρετικά απαιτητικός από τον ηθοποιό, όπως λέει ο ίδιος.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 14 €, 7 € (φοιτητικά)

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333

Μετά την εξάντληση των εισιτηρίων προστίθεται μια ακόμη προβολή

τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, ώρα 9μμ Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Τρίτη 22 Οκτωβρίου, 9 μμ. SOLD OUT

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Με ελληνικούς υπότιτλους

Keywords
Τυχαία Θέματα