''Μακριά'' από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει απολύτως καμία εμπιστοσύνη στον Ευ. Βενιζέλο. Και παρά τις πληροφορίες των προηγούμενων ημερών, που ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τού έδινε τη δυνατότητα να μετακινηθεί από την εκλογική περιφέρεια της Αχαΐας στην Αττική, εν τούτοις φοβάται μήπως στο τέλος

δεν συμβεί κάτι τέτοιο και βρεθεί μετά βεβαιότητας εκτός Κοινοβουλίου. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι εξόχως ταπεινωτική και εξευτελιστική για τον πρώην πρωθυπουργό και για τον λόγο αυτό προετοιμάζεται για τη μεγάλη απόφαση, που δεν είναι άλλη από το να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές με το κόμμα που πάει να φτιάξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ηδη όσοι ήλπιζαν ότι, μετά την εκδήλωση του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Ζάππειο, θα έκανε ένα βήμα παραπάνω για να δρομολογήσει τη διαδικασία νέου κόμματος έχουν παγώσει μαζί του, επειδή στη συνέχεια έδειξε θετικά δείγματα γραφής απέναντι στην κυβέρνηση, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης. Ο ίδιος, βέβαια, εξηγούσε ότι «έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα και όχι στον Ευ. Βενιζέλο ή τον Αντ. Σαμαρά».

Από το γραφείο του συνιστούν ψυχραιμία σε όσους περιμένουν να αναλάβει επιτέλους την πρωτοβουλία για τον σχηματισμό νέου πολιτικού φορέα, ικανού μάλιστα, αν κατέλθει στις επόμενες εθνικές εκλογές, να στερήσει την είσοδο της «Δημοκρατικής Παράταξης» του Ευ. Βενιζέλου στη Βουλή. Από τις έως τώρα ενδείξεις και πληροφορίες, όμως, φαίνεται ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν βιάζεται. Ισως γιατί η έκπληξη που επιφυλάσσει στον Ευ. Βενιζέλο μέχρι τις εκλογές είναι να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία του στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ το σχήμα της «Δημοκρατικής Παράταξης», τη συγκρότηση της οποίας μέχρι σήμερα περιφρονεί επιδεικτικά.

Η επιστροφή της Αννας

Ολοένα και πιο κοντά με τον επικεφαλής της κίνησης των «Μεταρρυθμιστών», Σπύρο Λυκούδη, βρίσκεται η πρώην υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία δείχνει έτοιμη να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική δράση. Οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι δεν κατάφερε να «αναβαπτισθεί» πολιτικά στο «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη και πλέον έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στον Σπύρο Λυκούδη. Μάλιστα, έχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικά και τις επόμενες ημέρες θα συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν την πρότασή της για την ανάγκη συγκρότησης μιας «εθνικής ομάδας» που θα αναλάβει την εκπόνηση ενός σχεδίου για την επίτευξη συμφωνίας για το δημόσιο χρέος με τους εταίρους και τους δανειστές.

Εξω φρενών

Η υπομονή έχει και τα όριά της. Είναι θέμα χρόνου, λοιπόν, το πότε θα πάρει ανάποδες ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης με τα παιχνίδια που κάνουν οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Β΄ Αθηνών. Το πρώτο μήνυμα το έστειλε στη Χαριλάου Τρικούπη, απουσιάζοντας από την περίφημη συνδιάσκεψη της «Δημοκρατικής Παράταξης» το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής όχι μόνο διαφωνεί με την τακτική που ακολουθεί η σημερινή ηγετική ομάδα για να προωθήσει την «ανασυγκρότηση» του χώρου, αλλά δείχνει και σφόδρα ενοχλημένος με τη συμπεριφορά κάποιων στενών συνεργατών του Ευ. Βενιζέλου, οι οποίοι επιχειρούν να το παίξουν «παράγοντες» στη Β΄ Αθηνών.

Κουμάντο

Στην εκλογική περιφέρεια της Β΄ Αθηνών το κουμάντο δεν το κάνουν οι «καθαρόαιμοι» ΣΥΡΙΖΑίοι, αλλά οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές. Μετά τη μεταπήδηση της Σοφίας Σακοράφα στην Ευρωβουλή, το γενικό πρόσταγμα το έχουν ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς (φωτ.), μαζί με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Σε αυτούς «απευθύνονται» τα πάλαι ποτέ οργανωμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα λοξοκοιτάζουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών, έχει γίνει περιζήτητος, καθώς ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπουν στη βοήθειά του.

Σόκιν μαντινάδα

Σοκ προκάλεσε στον Ευ. Βενιζέλο η μαντινάδα που είπε ο Φοίβος Ιωαννίδης στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στην «Αθηναΐδα» το περασμένο Σάββατο προς τιμήν των πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ο γνωστός για την αθυροστομία του πρώην βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ εκφώνησε την ακόλουθη σόκιν μαντινάδα: «Αν το ποτήρι της ρακής είχε μ.... στον πάτο, συνέχεια θα σου έλεγα εβίβα και άσπρο πάτο».

Ζωντανοί

Το πιο ωραίο στη συνάντηση που είχε ο Ευ. Βενιζέλος με τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το είπαν οι Θανάσης Παπαδόπουλος (φωτ.) από την Αχαΐα και η Λίτσα Κουρουπάκη από τα Χανιά: «Ηρθαμε στην εκδήλωση για να μη νομίζουν ότι έχουμε πεθάνει». Η αλήθεια είναι πως στην εκδήλωση υπήρχαν πολλοί παλιοί βουλευτές. Οπως ο Σήφης Μιχελογιάννης, ο οποίος στο παρελθόν είχε γίνει γνωστός επειδή είχε καταγγείλει για τον Κ. Σημίτη ότι ως πρωθυπουργός δεν γνώριζε ποιοι είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Ο πρώην υπουργός που ακόμη δεν έχει παραδώσει τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του καλό θα είναι να τα επιστρέψει, γιατί βοά ο τόπος. Και ο διάδοχός του μπορεί να αναγκαστεί να του στείλει «εξώδικο», για να τον αναγκάσει να το πράξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα