Μαγιό για γυναίκες με καρκίνο του στήθους (ΦΩΤΟ)

Γενναιότητα, ομορφιά και μόδα συνδυάζονται στο Monokini 2.0, ένα πρότζεκτ μέσα από το οποίο Φινλανδοί σχεδιαστές δημιούργησαν μαγιό για επιζήσαντες καρκίνου του μαστού με ένα στήθος. Τα μοντέλα που παρουσίασαν όλα τα σχέδια τα δείχνουν σε υπέροχες φωτογραφήσεις μόδας.

Οι υπέροχες φωτογραφίες της Pinja Valja παρουσιάζουν γενναίες επιζήσασες του καρκίνου του μαστού που δείχνουν τα σχέδια των μόδιστρων που συμμετείχαν. Τα μοντέλα επικοινώνησαν μόνα τους με την εταιρεία αφού είδαν την πρώτη φωτογράφηση για το project.

Και τι λέει το μανιφέστο του Monokini; Σύμφωνα με τα δικά τους λόγια

«Πιστεύουμε ότι η σημερινή τάση για ανάπλαση μαστών μετά την μαστεκτομή ως η μόνη οδός για μια ολοκληρωμένη ζωή, είναι ένας εμμονικός με τον μαστό τρόπος για να καθορίζουμε τι είναι γυναίκα. Θέλουμε να οδηγήσουμε τις γυναίκες σε μια πιο θετική σκέψη, να σκέφτονται ότι είναι ολοκληρωμένες γυναίκες, όμορφες και σέξι και με ένα στήθος, ή χωρίς καθόλου στήθος. Ο άλλος μας στόχος είναι να εξερευνήσουμε αυτό το κοινωνικό ταμπού του τι θεωρείται πρέπον -του να εκθέτεις ένα σωματικό τραύμα ή κάτι που πια δεν υπάρχει (όπως το στήθος που έχει αφαιρεθεί). Το να βλέπει κανείς μια γυναίκα γυμνόστηθη θεωρείται γύμνια, γιατί θεωρείται η έκθεση ενός σώματος χωρίς στήθος γύμνια και αυτό;»

Πηγή www.ifitshipitshere.com

Keywords
Τυχαία Θέματα