"Μάχιμος" ο αρχηγός του Στρατού Κωσταράκος!

Αεροπορική «προσβολή» κατά της 181 Μοίρας Κατευθυνομένων Βλημάτων HAWK στη Θεσσαλονίκη, της οποίας προ 15 περίπου ετών είχε διατελέσει διοικητής, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, που πέταξε με ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος TA-7E, έχοντας ως Νο.2 στο σχηματισμό τον Αρχηγό ΓΕΑ

Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά, που πέταξε επίσης με ένα δεύτερο αεροσκάφος του ίδιου τύπου.

Αντικειμενικός σκοπός της πτήσεως των δύο αρχηγών ήταν να καταδειχτεί «προς πάσα κατεύθυνση» ότι το Α-7E Corsair II ήταν και εξακολουθεί να παραμείνει μία πολύ αξιόπιστη «λύση» στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας και ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί στο εγγύς μέλλον όπως ήταν προγραμματισμένο. Πόσο θα πετάει ακόμα; «Όσο έχουμε ανταλλακτικά» ήταν η σχετική απάντηση υψηλόβαθμης αεροπορικής πηγής, που πρακτικά αυτό σημαίνει μία τριετία (τουλάχιστον) βάθος χρόνου. Αυτή η αλλαγή αποφάσεως «επιβλήθηκε» στην ΠΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, αφού λόγω του Μνημονίου και των δραματικών περικοπών που επιβλήθηκαν, είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί σχετικό πρόγραμμα ενισχύσεως της ΠΑ με νέα μαχητικά, την ίδια ώρα που (αν γινόταν αυτό) θα αποσύρονταν τα παλαιά Α-7. Νέα μαχητικά δεν ήλθαν, η ΠΑ παρόπλισε τα πιο παλαιά Α-7H και κράτησε περί τα 30-35 νεότερα A-7E, που ανήκουν στη δύναμη της ιστορικής 336 Μοίρας «Όλυμπος» και επιχειρούν από την 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου για ακόμα περίπου μία τριετία.

Μετά το τέλος της «προσβολής» της 181 ΜΚ/Β HAWK τ’ αεροσκάφη των δύο αρχηγών πέταξαν σε χαμηλό σχηματισμό πάνω από τις εγκαταστάσεις της Μοίρας και χαιρέτισαν τους πυροβολητές. Μετά την προσγείωση στον Άραξο ο Στρατηγός Κωσταράκος μιλώντας σε συγκέντρωση του προσωπικού, παραδέχτηκε ότι «πριν από 15 χρόνια αντιμετώπιζα τα Α-7 από κάτω. Τώρα βρέθηκα από πάνω και είδα πως πραγματοποιείται η προσβολή τέτοιων στόχων». Ο ίδιος αναφερόμενος στο μαχητικό αεροσκάφος Α-7E υποστήριξε – μεταξύ άλλων – ότι «μαχόμαστε με ό,τι έχουμε. Στα χέρια του προσωπικού μας ό,τι έχουμε αποκτά αξία». Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι ο μεν Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος πέταξε με αεροσκάφος που είχε κυβερνήτη τον διοικητή της 336 Μοίρας Αντισμήναρχο (Ι) Παναγιώτη Μήτταρη, ο δε Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι)Τουρνάς με τον διοικητή Σμήνους της Μοίρας Επισμηναγό (Ι) Δημήτρη Στεφανουδάκη, με σχέδιο πτήσεως που περιελάμβανε την πτήση πάνω από την Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο, Δυτ. Μακεδονία, Χαλκιδική, προσβολή στις εγκαταστάσεις της 181 Μοίρας και επιστροφή στη βάση.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα