Μαχαίρι 50 εκατ. € σε 500 φορείς του δημοσίου

Σε περικοπές ύψους 40 έως 50 εκατ. ευρώ από 500 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου θα προχωρήσει το 2014, το υπουργείο Οικονομικών, καθώς διαπιστώθηκε ότι έχουν υπάρξει υπερβάσεις στον προϋπολογισμό τους το τρέχον έτος.

Μάλιστα το υπουργείο εντόπισε αρκετές περιπτώσεις υπαλλήλων που βγήκαν στη διαθεσιμότητα σε τέσσερις φορείς του δημοσίου, αλλά εξακολουθούσαν να λαμβάνουν το 100% των αποδοχών, ενώ προβλέπεται περικοπή στο 75% του μισθού.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, τα επιπλέον ποσά που έλαβαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που τέθηκαν

σε διαθεσιμότητα, πρέπει να επιστραφούν έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά στην πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι από την κίνηση αυτή μπορεί να προκύψει δημοσιονομικό όφελος της τάξης των 5 εκατ. ευρώ.

Ειδικά δε, για τους φορείς του Δημοσίου που υποστηρίζουν ότι δεν εντάσσονται στην Γενική Κυβέρνηση και έχουν ζητήσει γνωμοδοτήσεις από το ΣτΕ, οι παράγοντες του υπουργείου επισημαίνουν ότι και σε αυτούς τους φορείς θα γίνουν μειώσεις, εφόσον παραμένουν καταγεγραμμένοι στην Γενική Κυβέρνηση.

Από το σύνολο των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, στα οποία εντοπίστηκαν υπερβάσεις στον προϋπολογισμό τους, ο ίδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι τα περίπου 250 εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας και τα περίπου 120 από το υπουργείο Πολιτισμού.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πραγματοποίησε τέσσερις κατασχέσεις χρηματικών ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα