Λύσεις για τα άδεια ταμεία της Ελλάδας εξετάζει το EuroWorking Group

Λύσεις για τα άδεια ταμεία εξετάζει το Euroworking Group το οποίο συγκαλείται με τηλεδιάσκεψη σήμερα το μεσημέρι.

Φορολογία και αποκρατικοποιήσεις φαίνεται ότι εντάσσονται στη λίστα με τα νέα μέτρα που εξετάζει και θα αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση, μέσω του Γιάννη Βαρουφάκη.
Κύριο θέμα, το θέμα της ρευστότητας που εξαντλείται στη χώρα μας θα βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και αναζητούνται λύσεις για να αποφύγει η χώρα μας μία στάση πληρωμών.

Στο

πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το πρακτορείο MNI, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έστειλε επιστολή στον EFSF και στον επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερ ώστε να μελετηθεί άμεσα το αίτημα της ελληνικής πλευράς για το 1,2 δισ. ευρώ απο τον EFSF.

Η Αθήνα όμως δεν φαίνεται να έχει έτοιμη λίστα μέτρων να παρουσιάσει σήμερα στους εταίρους που την περιμένουν διακαώς. Για αυτό άλλωστε, την τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group δεν την προκάλεσε η κυβέρνηση, αλλά την ζήτησαν οι Ευρωπαίοι εταίροι που θέλουν να μάθουν τι θα γίνει, ειδικά τώρα που η ρευστότητα εξαντλείται.

Εκ των πραγμάτων πάντως η Αθήνα υποχρεώνεται σήμερα να απαντήσει στις ερωτήσεις για το τι σχεδιάζει να πράξει, και να παρουσιάσει τουλάχιστον κάποιες σκέψεις για νέα μέτρα.
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει τα χαρτιά της για την νέα λίστα μέτρων που τελικώς θα παρουσιάσει.

Η λίστα πιθανώς να παρουσιαστεί σε νέα τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group τις αμέσως επόμενες μέρες, πριν ένα έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα, ίσως την ερχόμενη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα