Λυκούδης: "Λάθος η παραίτηση Κουβέλη, δεν πάω για πρόεδρος"

Αντίθετος με την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη εμφανίστηκε ο Σπύρος Λυκούδης, εξηγώντας πως αυτή έγινε σε λάθος χρόνο. Η σωστή στιγμή κατά το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ ήταν το βράδυ των εκλογών, αλλιώς, όπως τονίζει, "να προσπαθήσει να κρατήσει με μαχητικότητα ό,τι έχει απομείνει. Απο κάθε άποψη λάθος η άκαιρη παραίτηση. Θα ήθελα να παραμείνει στις γραμμές του κόμματος με το ρόλο που είχε, αλλά με ενα άλλο πολιτικό σχέδιο που ηττήθηκε κατά κράτος".

Στη συνέχεια, ο

κ. Λυκούδης διεμήνυσε πως δεν τον ενδιαφέρει η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οραματίζεται μία "άλλη κεντροαριστερά", ανοίγοντας τη συζήτηση για συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Ελιά.

"Είναι ανάγκη να ανασυγκροτηθεί ο χώρος της κεντροαριστεράς, μια ενιαία δημοκρατική παράταξη, όχι ένα κόμμα, και να εξελιχθεί σε παράγοντα σταθεροποίησης. Μια ανασυγκροτημένη κεντροαριστερά μπορεί να παίξει ρόλο. Αυτή πρέπει να κάνει στρατηγική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ οτιδήποτε άλλο θα διαλυθεί μέσα σε έξι μήνες", είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, άσκησε κριτική στο πρόσωπο του Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος μέσα από τα Παραπολιτικά 90,1 εμφανίστηκε αιχμηρός κατά του Φώτη Κουβέλη. "Δε μας πολυταιριάζει αυτό το ανθρωποφαγικό... Υπάρχουν και ορισμένα όρια. Έχουμε υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία αυτή την ισοπεδωτική ήττα", εξήγησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα