Λεφτά υπάρχουν για... πλάκες

του Νίκου Σίμου

Εδώ ο κόσμος χάνεται –δηλαδή η ελληνική κοινωνία- και διαβάσαμε σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ότι ο υπουργός Εξωτερικών -ο οποίος την αποφασιστικπότητα του στα εθνικά θέματα την εξάντλησε σε μία ρηματική διακοίνωση προς την ...Κύπρο- ως μέγας γαλαντόμος, έδωσε 3.000.000 ευρώ στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας!!

Προφανώς ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που δεν ασχολείται με τίποτε άλλο παρά μόνο με το ΠΑΣΟΚ αγνοεί, μολονότι έχει περάσει και από το υπουργείο

Πολιτισμού, βασικές ανάγκες ενός εθνικού τομέα, του Πολιτισμού δηλαδή, ενός από εκείνους, μαζί με την Ναυτιλία και τον Τουρισμό που μπορεί να είναι και αυτός λίαν προσοδοφόρος. Ενώ μπορεί να αποτελέσει μεγάλη διαφήμιση για τη χώρα με την τόσο μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά.

Εμείς όμως διασώζουμε τη γαλλική γλώσσα. Προ ετών κινδύνευε να κλείσει η έδρα ελληνιστικών σπουδών στο ...Καίμπριρζ καθώς ο επικεφαλής συνταξιοδοτείτο και λεφτά άλλα δεν έδινε το ελληνικό κράτος για να συντηρηθεί η σημαντική αυτή έδρα. Κατά πάσα πιθανότητα η έδρα ήδη έχει κλείσει. Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και άλλες έδρες ελληνιστικών σπουδών ανά τον κόσμο, αλλά λεφτά υπάρχοιυν –αμάν αυτή η εμμονή των ΠΑΣΟΚων στο σύνθημα Παπανδρέου που επιβεβαιώνεται εμπράκτως- για τη διάδοση της γαλλικής γλώσσας. Προφανώς ο υπουργός θέλει να είναι αρεστός στους Γάλλους αδιαφορώντας αν γίνεται αντιπαθής στους Έλληνες.

Ας ρωτήσει τουλάχιστον τον υπουργό Πολιτισμού, τον κ. Τασούλα που ζητιανεύει χρήματα, ποιες ανάγκες υπάρχουν στον τομέα του, τι ψίχουλα δίνει για να συντηρηθούν φορείς, Οργανισμοί και εργαζόμενοι στον Πολιτισμό και ας φροντίσει για τις δικές μας, τις εθνικές ανάγκες, αφήνοντας κατά μέρος την ανοιχτόχερη εκτός συνόρων πολιτική του.

Keywords
Τυχαία Θέματα