Λαφαζάνης: "Μείζον πολιτικό ατόπημα η απουσία Σαμαρά"

Ένταση με το «καλημέρα» στη διαδικασία της συζήτησης επί του αιτήματος της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό για την απουσία του από την αίθουσα. «Την πρωτοβουλία για τη σημερινή συζήτηση την έλαβε ο Πρωθυπουργός. Λυπούμεθα πάρα πολύ διότι αυτός που έλαβε την πρωτοβουλία και θα όφειλε να εξηγήσει γιατί ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης δεν είναι σήμερα παρών στην αίθουσα. Μέγα πολιτικό ατόπημα. Είναι προσβολή της Βουλής

και θεσμική παρεκτροπή όσα γίνονται σήμερα. Σε όλες τις προηγούμενες συζητήσεις ήταν παρόντες οι Πρωθυπουργοί, και η συζήτηση ξεκινούσε με αγόρευση του πρωθυπουργού και ακολουθούσαν οι αρχηγοί των κομμάτων. Ο πρωθυπουργός αποφεύγει συστηματικά τη Βουλή» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Απαντώντας ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για διαδικαστικό θέμα το οποίο δεν έχει κανένα αντίκρυσμα στον κανονισμό: «Προφανώς γνωρίζει ο κ. Λαφαζάνης ότι δεν υπάρχει άρθρο στον Κανονισμό που να λέει ότι πρόταση εμπιστοσύνης στηρίζεται από τον Πρωθυπουργό. Μπερδεύετε τις προγραμματικές δηλώσεις που αναγιγνώσκονται από τον Πρωθυπουργό με την ψήφο εμπιστοσύνης. Ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι εδώ και θα τον ακούσετε. Όλα τα υπόλοιπα είναι συζήτηση που δεν έχει πραγματικό έρεισμα» είπε ο κ. Βορίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα