Κρέμασαν 26χρονη Ιρανή για το φόνο του φερόμενου βιαστή της

Εκτελέστηκε διά απαγχονισμού μια 26χρονη Ιρανή, στην οποία είχε επιβληθεί η θανατική ποινή για τη δολοφονία ενός άνδρα.

Η Διεθνής Αμνηστία είχε επιβεβαιώσει το βράδυ της Παρασκευής με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι η νεαρή γυναίκα θα εκτελεστεί σήμερα και στο λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook που είχε δημιουργηθεί ως συμπαράσταση στην Τζαμπαρί έχει αναρτηθεί το μήνυμα «αναπαύεται εν ειρήνη».

Η 26χρονη είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία τον Ιούλιο του 2007 του Μορτέζα Αμπντολαλί Σαρμπαντί, ενός χειρουργού και πρώην υπαλλήλου του υπουργείου Πληροφοριών.

Έκτοτε πολλοί καλλιτέχνες και σημαίνουσες προσωπικότητες της κοινωνίας των πολιτών είχαν απευθύνει έκκληση για επιείκεια όπως όλοι οι διεθνείς οργανισμοί για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Δικαιοσύνη στο Ιράν είχε αναβάλει πολλές φορές την εκτέλεση προκειμένου η οικογένεια του θύματος να δώσει συγχώρεση στη γυναίκα, ενδεχόμενο που σύμφωνα με τα σαρία (ισλαμικό νόμο), που εφαρμόζεται στο Ιράν, επιτρέπει σε έναν καταδικασθέντα σε θάνατο για φόνο να μην εκτελεστεί και να εκτίσει ποινή κάθειρξης.

Όμως η οικογένεια του Σαρμπαντί απέρριψε το ενδεχόμενο αυτό, απαιτώντας σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, από την Τζαμπαρί να πει «την αλήθεια».

Το 2013 τουλάχιστον 500 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί στο Ιράν, στην πλειονότητά τους για υποθέσεις ναρκωτικών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοκ! Άμαχοι περπατούν ανάμεσα σε αποκεφαλισμένα πτώματα (VIDEO)

Νέα Υόρκη: Τζιχαντιστής επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς! (VIDEO)

Keywords
Τυχαία Θέματα