Κωσταράκος: Από αρχαιοτάτων χρόνων οι Έλληνες πρωτοπόροι στη θαλάσσια ισχύ και δύναμη

Την επίσημη έναρξη των εργασιών του 51ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Συνδέσμων Υποβρυχίων, που πραγματοποιείται το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στην Αγγλική, ο Στρατηγός Κωσταράκος αναφέρθηκε στη διαχρονική σύνδεση των Ελλήνων από αρχαιοτάτων χρόνων, την εποχή του Θεμιστοκλέους και

την καθοριστική του συμβολή στη νίκη των Αθηναίων και των Ελλήνων κατά τη ναυμαχία της Σαλαμίνος, και αργότερα του Περικλέους στο να εγκαθιδρυθεί η ναυτική κυριαρχία των Αθηνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με τη θάλασσα. Επιπροσθέτως σημείωσε ότι ήδη από το 1885, ενώ ακόμα και το να ταξιδεύεις στην επιφάνεια της θάλασσας είχε μεγάλο ρίσκο, οι Έλληνες ναυτικοί είχαν ασχοληθεί για πρώτη φορά με το νέο και ευρισκόμενο στα πρώτα του βήματα τότε υποβρύχιο όπλο.

Συγκινητική στιγμή, που εντυπωσίασε, ήταν όταν ο Αρχηγός τελειώνοντας την ομιλία του ζήτησε από τους συνέδρους και τους παρευρισκόμενους στο Αμφιθέατρο να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη ΟΛΩΝ των ανδρών των υποβρυχίων που έχουν χαθεί σε όλες τις πολεμικές συγκρούσεις ως σήμερα, δικαιώνοντας και πάλι το Αρχαιοελληνικό «Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος»!

Το 51ο Παγκόσμιο Συνέδριο Συνδέσμων Υποβρυχίων διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Υποβρυχίων, με την βοήθεια του ΓΕΝ όπου και όταν του ζητηθεί.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα