Κόντρα Ταμήλου - ΣΥΡΙΖΑ για το δημοψήφισμα της ΔΕΗ

Παρέμβαση, στην αδιέξοδη συζήτηση πού έγινε χθες το μεσημέρι, έκανε ο Μιχάλης Ταμήλος, ως μέλος της Διάσκεψης , θέτοντας προ των ευθυνών τους τον κ. Λαφαζάνη , τον κ. Βούρτση και την κ. Χρυσοβελώνη, για την κλιμάκωση της έντασης στο θέμα του Δημοψηφίσματος για την ΔΕΗ.

" Έχουμε μία συζήτηση που γίνεται για τις εντυπώσεις και όχι για την ουσία " είπε και συμπλήρωσε πως " σύμφωνα με τον

Ν4023/24.10.2011 , για να είναι έγκυρο ένα δημοψήφισμα απαιτείται να ψηφίσουν περισσότεροι από το 50% των εγγεγραμμένων Ελλήνων, γεγονός που είναι απίθανο να συμβεί. Στις πρόσφατες Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές, συμμετείχε το 58,2 % των εγγεγραμμένων, παρά το μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον που είχαν. Επειδή είναι βέβαιο ότι για την ΔΕΗ δεν πρόκειται να υπάρξει αντίστοιχο ενδιαφέρον, το όποιο δημοψήφισμα δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, παρά το γεγονός ότι θα δαπανήσουμε περίπου 50 εκατ. ευρώ. Δηλαδή είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε 50 εκατ. Ευρώ για ένα μη έγκυρο δημοψήφισμα.." ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Τρικάλων .

Πάντως ο Μιχάλης Ταμήλος υποστήριξε πως περα από αυτό, σε πολιτικό επίπεδο γίνεται ένα τεράστιο πολιτικό ολίσθημα από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ , όταν συνυπολογίζουν τις ψήφους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών.

" Δεν είναι δυνατόν προοδευτικοί πολιτικοί, αριστεροί και κομμουνιστές να συμπράττουν με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μόνο για πρόσκαιρες εντυπώσεις, αφού και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθούν 180 βουλευτές που θα δεχθούν να «σύρουν» τους πολίτες σε ένα δημοψήφισμα χωρίς αποτέλεσμα ", ανέφερε ο γαλάζιος βουλευτης και σημείωσε πως " η Κυβέρνηση πρέπει να επισημάνει ότι εάν για κάθε ιδιωτικοποίηση απαιτείται δημοψήφισμα, τότε φαλκιδεύεται η ισχύς της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και το δικαίωμα της προσφυγής σε δημοψήφισμα γίνεται καταχρηστικό.. ".

Keywords
Τυχαία Θέματα