Κόντρα Αβραμόπουλου-Τσίπρα στη Βουλή για τον Σκαραμαγκά

Τα ξίφη τους για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αναμένεται να διασταυρώσουν το πρωί της Παρασκευής στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αλέξης Τσίπρας έπειτα από την ερώτηση που κατέθεσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Στο κείμενο της ερώτησης ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει «Πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο και έγκλημα εις βάρς των φορολογουμένων» το «λουκέτο» στα ναυπηγεία Σκαραμαγκάαποκαλώντας μάλιστα τον Λιβανέζο ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Ισκαντάρ Σάφα «ψευτοεπενδυτή».

Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι ο κ. Σάφα «κρατά ενέχυρο τα ναυπηγεία και ομήρους και απλήρωτους τους εργαζόμενους σε αυτά» ενώ προσθέτει πως «Δίνουμε δισεκατομμύρια σε ψευτοεπενδυτές και αφήνουμε να ρημάζουν τα ελληνικά Ναυπηγεία. Αυτή τη στιγμή τέσσερα υπερσύγχρονα, πληρωμένα και σχεδόν ετοιμοπαράδοτα υποβρύχια αφήνονται να σαπίζουν στις εγκαταστάσεις. Η σύμβαση του 2010, με την σφραγίδα των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο ακόμα και από την αρχική ναυπηγική σύμβαση που έχει την σφραγίδα του εσχάτως καταδικασθέντα κ. Τσοχατζόπουλου» αναφέρει ο κ. Τσίπρας με το κλίμα να μυρίζει έντονα πρόταση για σύσταση εξεταστικής.

Ι.Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα